Altındağ'da 'Dünden Bugüne Alevilik Tarihi' etkinliği yapıldı

Ankara Altındağ'da Alevi yurttaşlar "Dünden Bugüne Alevilik Tarihi" etkinliğinde buluştu. Katılımın yoğun olduğu etkinlikte Aleviliğin tarihi, kültürel özelliklerinin yanı sıra, Alevilerin dincileşen Türkiye'de yaşadığı sorunlar da konuşuldu.

Ankara Altındağ ilçesinde Altındağ Pir Sultan Dostları tarafından "Dünden Bugüne Alevilik Tarihi" isimli bir panel gerçekleştirildi. Katılımın yoğun olduğu etkinlikte ilk sözü alan ve panelin moderatörlüğünü yürüten araştırmacı yazar Özkan Öztaş AKP'nin kendi Alevilerini yaratmak istediğini vurgulayarak okulların din eksenli eğitime dönüştürülmesinin, Sivas Katliamı sanıklarının salınması gibi olayların Alevilere yapılan haksızlıklar olduğunu belirtti.

Daha sonra söz alan Alevi dedesi Hüseyin Dedekargınoğlu son zamanlarda cemevlerine karşı inkarcı politikalar güdülse de Aleviliğin yaşatılması için mücadele edilmesi gerektiğini söyledi. Dedekargınoğlu, Alevilik tarihinin yeterince bilinmediğini ve Alevilerin birlik olamadıkları için gündemden düştüğünü de vurguladı.

Son olarak söz alan araştırmacı yazar Hamza Aksüt ise dinleyicileri dini, coğrafi ve kültürel olarak Alevilik tarihi hakkında bilgilendirdi.
Paneli ilgiyle dinleyen katılımcılar soru cevap bölümünde Hüseyin Dedekargınoğlu ve Hamza Aksüt’e sorularını yöneltti. Panelistlerin gelen soruları cevaplamalarıyla birlikte panel sona erdi.

(soL-Ankara)