Aksu İplik'ten toplu işçi çıkarma

Yıl sonunda iplik üretimini durduracak olan Aksu İplik, 300 kişiyi işten atacak.

soL (HABER MERKEZİ) Yıl sonunda iplik üretimini durdurma kararı alan Aksu İplik Dokuma ve Boya Apre Fabrikaları, şirketin bu bölümünde istihdam edilen 250-300 işçinin işine son vereceğini açıkladı.

Şirket tarafından borsaya gönderilen yazıda, kriz nedeniyle sıkıntıya giren şirketin kumaş üretimine ağırlık vermeye ve kendisi için daha az kârlı olan iplik üretimini durdurmaya karar verdiği belirtildi. Üretimin durdurulduğu bölümde çalışmakta olan işçilerin iş akitleri yıl sonu itibariyle feshedilecek.

İşten çıkarmalardan sonra, şirkette 600-650 işçi kalacak. Bu rakamlara göre, şirket, istihdam ettiği işçilerin yaklaşık üçte birini işten atmış olacak.

Şirketten yapılan açıklamada, ayrıca iplik üretim bölümünde bulunan makinelerin de zaman içinde satılacağı belirtildi.

Aksu İplik, Akkök Şirketler Grubu'nun tekstil sektöründeki üç şirketinden biri. Grup ayrıca kimya, enerji, gayrimenkul ve hizmet sektörlerinde de faaliyet gösteriyor. Akkök, son olarak, Çek Cumhuriyeti'nin devlet enerji şirketi Cez ile kurduğu Akcez konsorsiyumu ile Sakarya Elektrik Dağıtım A. Ş. özelleştirme ihalesini kazanmıştı.

Aksu İplik'te alınan toplu işten çıkarma ve tasfiye kararı, bir yanda krizin reel sektöre yönelik yıkıcı etkisini yansıtırken, diğer yandan patronların yeterince kârlı bulmadıkları şirketleri, üretilen değere ve yaratılan istihdama bakmazsızın nasıl ortadan kaldırma kararı alabileceklerini de bir kez daha göstermiş oluyor.