AKP'nin 5,5 yaşında okul dayatmasına karşı veliler Facebook’ta örgütleniyor

5,5 yaşındaki çocukların zorunlu olarak ilkokula kaydedilmesi yerine okul öncesi eğitime yönlendirilmesini isteyen velilerin konuya ilişkin neler yapabileceklerini tartışabilmeleri için facebook sayfası kuruldu.

TKP'li eğitimcilerin ve anne babaların inisiyatifi ile 4+4+4 kesintili eğitim düzenlemesi kapsamında 5,5 yaşındaki çocukların zorunlu olarak ilkokula kaydedilmesi yerine okul öncesi eğitime yönlendirilmesini amaçlayan “Bari çocuğunuza bunu yapmayın: O daha küçük” başlığıyla yapılan çalışmanın öğrenci velilerine duyurulabilmesi amacıyla bir facebook sayfası kuruldu. Sayfaya "O daha küçük" adresinden ulaşılmakta.

Facebook’ta kurulan grupta çalışma kapsamında yapılacak olan etkinliklerin duyurularına ve kampanyaya ilişkin bilgilere yer verilecek. Kampanyanın ilk toplantısı olan Kartal Dayanışma Toplantısı, 5 Ağustos Pazar günü saat 13:00’da Kızılay Bulvarı No: 82/A adresindeki Erzincan Baltaşı Köyü Derneği’nde yapılacak.

Veliler toplantı talebinde bulunabilecek
Başka yerleşim birimlerinde de benzerleri yapılacak olan toplantılarda, öğretmenler, çocuk sağlığı uzmanları, anne babalar ve avukatlar bir araya gelerek çocukların 5,5 yaşında okula gönderilmelerine karşı neler yapabileceklerini tartışacaklar. Facebook’ta açılan sayfadan toplantılara ilişkin bilgi almanın yanı sıra yeni toplantıların organize edilmesi için müracaat etmek de mümkün olacak.

Facebook sayfasının yanı sıra gruba ilişkin bilgi almak için şu adreslerle de temasa geçmek mümkün:

E-Posta: [email protected]
Tel: 0549 430 5001
twitter.com/odahakucuk

66 aylık çocukların okula gönderilmelerine ilişkin tartışmalarınsa devam ettiği görülüyor. Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, geçtiğimiz günlerde katıldığı bir iftar yemeğinde gazetecilerin ODTÜ ve Boğaziçi Üniversitesi Eğitim Fakülteleri tarafından yayınlanan “66 aylık bir çocuğun gelişimini henüz tamamlamadığına” ilişkin raporların hatırlatılması üzerine bu üniversitelerin konuya ideolojik yaklaştığını iddia etmişti.

Eğitim Sen de bugün yaptığı “4+4+4 Kaosu Tayin ve Atamalarla Başladı!” başlıklı açıklamasında 5 yaşındaki çocukların ilkokul eğitimine uygun gelişimlerini tamamlamadan okula başlatılacak olmasına değinerek, konuya ilişkin basın açıklamaları, imza kampanyaları ve benzeri etkinliklerle geniş bir kampanya yürütüleceklerini açıkladı.

(soL - Haber Merkezi)