"AKP milyonlarca emekçinin gazabına uğrayabilir"

KESK Genel Sekreteri Emirali Şimşek, AKP Hükümeti'nin, krize karşı açıkladığı paketlerin başarısız olduğuna dikkat çekerek, "AKP derinleşen krize karşı acil önlemler almamakta ısrar ederse, milyonlarca emekçinin gazabına uğrayacaktır" dedi.

soL (HABER MERKEZİ) KESK Genel Sekreteri Emirali Şimşek TÜİK'in Şubat ayı üretim endeksi raporuna dair yazılı bir açıklama yaptı. TÜİK verilerini dikkate alan Şimşek, sanayi üretiminde ve bununla bağlantılı olarak işsizlikte, yedek parça imalatında, madencilikte, elektrik, gaz ve su sektöründe gelinen noktanın vahim olduğunu dile getirdi.

Hükümetin seçimler biter bitmez IMF reçetelerine sarıldığına vurgu yapılan açıklamada şunlar belirtildi: "Krize neden olan politika, IMF ile yapılan anlaşmadır. Hükümetin büyük bir propagandayla gündemine soktuğu paketler başarısız oldu. Krizle mücadelede bu tür tedbirler sonuç getiremez. Kriz ile mücadele etmek için başta işten çıkarmaların yasaklanması gerekiyor. Hükümet askeri harcamalarda indirime gitmeli, dış borç ödemeleri durdurulmalı ve açlık sınırında yaşayan vatandaşlarımıza vatandaşlık ücreti vermelidir."

Hükümetin krize karşı acil önlemler almaması durumunda "milyonlarca emekçinin gazabına uğrayacağını" belirten Şimşek, hükümetin açıkladığı paketlerin başarısız olduğunu kaydetti.