AKP dalga geçiyor: Öğretmen açığı yokmuş...

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, ataması yapılmayan öğretmen sayısının 300 bine ulaştığı Türkiye’de öğretmen açıkları olmadığını belirterek, “Şubat ayında veya herhangi bir ayda öğretmen ataması yapılmayacak” dedi.

Binlerce öğretmen atama bekleyip, yapılmayan atamalar öğretmenleri intihara sürüklerken Bakan Dinçer’den yine bilindik bir açıklama geldi: “Öğretmen ataması yapılmayacak.”

“Çok ciddi bir açık yok”
Geçtiğimiz haftalarda ataması yapılmayan binlerce öğretmenle dalga geçercesine “Ataması yapılmayan öğretmenler Eminönü'nde yem bekleyen güvercine benziyor” diyen Bakan Dinçer, yaptığı açıklamalarla öğretmenleri hiçe saymaya devam ediyor.

Dün soL gazetesinin manşetine taşıdığı ataması yapılmayan öğretmenlerin durumuna ilişkin konuşan Bakan Dinçer, bakanlığının 2013 bütçesinin görüşmelerinde yaptığı açıklamalarla şaşırtmadı.

Mevcut duruma göre çok ciddi oranda bir öğretmen açığı bulunmadığını belirten Dinçer, "Şubat ayında veya herhangi bir ayda öğretmen ataması yapılmayacak. Bakanlık olarak, dönemler arasında öğretmenlerin yer değiştirmelerine ve atamalarına izin verilmeyecek" diye konuştu.

Gerçekten açık yok mu?
Dinçer’in bu açıklamalarına karşın öğretmen açığının çok ciddi boyutlara ulaştığı biliniyor. Binlerce öğretmenin sözleşmeli olduğu düşünüldüğünde açık çok daha büyük rakamlara çıkarken, ücretli öğretmenler çıkarıldığı takdirde bile öğretmen açığı 200 bine yaklaşıyor. Konuya ilişkin AKP 19. İstişare toplantısında konuşan Başbakan Erdoğan, öğretmen açığının 120 bin olduğunu söylemiş ancak bütçe sıkıntısı dolayısıyla bu açığı kapatamayacaklarını dile getirmişti.

Öğretmen intiharları artıyor ama kimin umurunda…
Dün soL gazetesinde ataması yapılmayan öğretmenlere ilişkin yapılan haberde yer alan bir ayrıntı ise AKP’nin öğretmenlerin sorunlarıyla ne kadar ilgilendiğini bir kez daha gözler önüne sermişti. Buna göre 5 yıl içinde tam 36 ataması yapılmayan öğretmen intihar ederken, AKP’li yetkililer bu soruna kayıtsız kalmayı sürdürüyor…

(soL – Haber Merkezi)