Afyon’da 8 Mart açıklaması

Afyon’da Yurtsever Cephe’li ve Genç-Sen’li öğrenciler 8 Mart dolaysıyla bir basın açıklaması yaptılar.

soL (Afyon) Yurtsever Cephe Afyon Kocatepe Üniversitesi Öğrenci Birliği ve Genç-Sen, Afyon'da 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla bir basın açıklaması geçekleştirdiler.

Afyon merkezinde PTT binası önünde gerçekleştirilen açıklamada, dünya emekçi kadınlar gününün tarihsel önemine vurgu yapılırken, 1857 den bu yana işçi sınıfının tarihsel bir önem verdiği 8 Mart'a düzenin piyasacı zihniyetle saldırdığına dikkat çekildi. Yurtsever Cephe Öğrenci Birliği ve Genç-Sen üyesi öğrenciler, AKP hükümetinin kadınlara yönelik dayatmalarına karşı CHP'nin emekçi kadınlara çarşafı göstermesine karşın mücadelenin yükseltilmesi gerektiğini kaydederken, açıklamada 8 Mart'ın bir mücadele günü olduğu, birliğin ve örgütlü mücadelenin gerekliliği vurgulandı.

Yapılan basın açıklamasında, "Cinsel sınıfsal ulusal sömürüye hayır", "Yaşasın emekten yana 8 Mart", "Kadınlar devrimle özgürleşecek" sloganları atılırken, polisin alandaki provokasyon denemelerine karşın, Yurtsever Cepheli ve Genç-Sen'lilerin temkinli davranışlarıyla basın açıklaması herhangi bir gerginlik yaşanmadan sona erdirildi.