Adana’da krize karşı eylem yapıldı

Krize Karşı Emek ve Demokrasi Platformu tarafından Adana’da yapılan eylemde, işsizliğin yoğun olduğu Adana’da krizin daha fazla yoksulluk getirdiği söylendi.

soL (Adana) Adana'da SES, TKP, ÖDP, Halkevleri ve birçok sendika ve siyasi yapı tarafından oluşturulan "Krize Karşı Emek ve Demokrasi Platformu" krize karşı bir yürüyüş ve basın açıklaması gerçekleştirdi. 5 Ocak Meydanı'nda toplanan platform bileşenleri, İnönü Parkı'na doğru yürüyüşe geçti. "Krizin yükü patronlara", "Tayyip krizi al başına çal", "İşçi düşmanı AKP'yi durdurun" sloganları ile İnönü Parkı'na gelen yürüyüşçüler, alkış ve ıslıklarla AKP'yi protesto etti.
Platform adına basın açıklamasını SES dönem sözcüsü Mehmet Antmen okudu. Antmen açıklamasında, "Birçok ülkede dev sermaye grupları ya iflas etti ya da işçi ve emekçilerin ceplerinden çıkarılan vergilerle kurtarıldı. Ancak kriz durulmak yerine daha da derinleşerek sürüyor" dedi.
Antmen, Türkiye'nin üretimdeki düşüş açısından gelişmiş ve gelişmekte olan 52 ülke arasında beşinci olduğunu işsizlikte ise dünyanın en kötü ülkesi olduğunu söylerken, siyasi iktidarın krize karşı emekçileri ve yoksul halkı koruyacak önlemler almadığını da ifade etti.
Adana'nın da krizden payını aldığını ve birçok işyerinin kapatılırken işten çıkarmaların da çok yoğun olduğunu söyleyen Antmen "Aylardır krizin bedelini ödemeyeceğiz sloganıyla alanları dolduran ve sokakları ısıtan emekçiler olarak bizler AKP'ye, krize ve yarattığı tüm olumsuz sonuçlara karşı birlikte mücadele etmek üzere bugünden itibaren platformumuzu kamuoyuna ilan ediyoruz" dedikten sonra basın açıklaması son buldu.