70 bin ‘norm kadro fazlası’ öğretmen için belirsizlik sürüyor!

Okulların açılmasına çok kısa bir süre kalmasına karşın binlerce öğretmen için belirsizlik sürüyor. AKP’nin 4+4+4 modeli sonrası ‘norm kadro fazlası’ durumuna düşen öğretmenler hala bir yere atanmazken, MEB’in dayatmaları sonucu kimi öğretmenler sürgünü kabul etmek durumunda kaldı.

4+4+4 eğitim modelinin neden olduğu ‘norm kadro fazlası’ öğretmenler için gelecek belirsizliği sürüyor.

"Öğretmenler ne yapacağını hala bilmiyor"
Konuya ilişkin soL Portal’a konuşan Eğitim Sen Genel Başkanı Ünsal Yıldız, ‘norm kadro fazlası’ öğretmenler için Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan son açıklamada 70 bin rakamının dile getirildiğini ancak Eğitim Sen olarak bu rakamın daha da yüksek olduğu endişesini taşıdıklarını söyledi.

Bu sayının 30 bininin sınıf öğretmenlerine ait olduğuna dikkat çeken Yıldız, MEB’in bu öğretmenlerden tayin dilekçesi istediğini, sürgün anlamına gelen bu dilekçeye ise karşı çıktıklarını dile getirdi.

İstenenin tayin değil sürgün dilekçesi olduğunu vurgulayan Yıldız, MEB’in bu dilekçeyle birlikte öğretmenlerin yasal haklarını da ortadan kaldırmak istediğini ve öğretmenlerin buna zorlandığını ifade etti.

Okulların açılmasına günler kala binlerce öğretmen için belirsizliğin sürdüğünü belirten Yıldız, “Öğretmenler ne yapacağını, nerede çalışacağını, açıkta kalıp kalmayacağını hala bilmiyor” dedi.

Şişli’de bir norm fazlası iddiası: Yandaş öğretmenler tayin edilyor
Ülkenin pek çok noktasında olduğu gibi Şişli’de de ‘norm kadro fazlası’ öğretmen sayısı oldukça fazla. Bu okullardan Resneli Niyazi Bey, 19 Mayıs İlköğretim Okulu ve İstanbul İlköğretim Okulu'nda 4+4+4 eğitim modeli sonrası açıkta kalan öğretmenler, birçoğu yandaş olan öğretmenlerin el altından yakında bulunan okullara atamasının yapıldığını ileri sürdü.

Daha önce kendilerine “bekleyin bir şey yapmayın” denildiğini belirten öğretmenler, 11 Eylül 2012 tarihinde ise el altından ‘norm kadro fazlası’ durumunda olan kimi öğretmenlerin Şişli’de bulunan civar okullara atandığını, atanan isimlerin ise yandaş öğretmenler olduğunu iddia ediyor.

"Belirsizlik sürüyor"
Konuya ilişkin bilgi aldığımız Eğitim Sen İstanbul 3 Nolu Şube Başkanı Hüseyin Tosun, 4+4+4 sonrası 200 olan ‘norm kadro fazlası’ öğretmen sayısının şimdi 50’lere düştüğünü ancak başka okullarda görevlendirilen öğretmenlerin yandaş sendika üyeleri olup olmadığına ilişkin net bir bilgilerinin olmadığını dile getirdi.

Burada esas problemin okulların başlamasına günler kalmasına karşın hala öğretmenler için belirsizliğin sürmesi olduğunu vurgulayan Tosun, Şişli’de geriye kadro kalmadığı için öğretmenlerin çok uzak yerlere “tayin” edilebileceğini söyledi.

(soL - Haber Merkezi)