6 konfederasyon: 1 Mayıs’ta Taksim’deyiz

Türk-İş, Hak-İş, Disk, Memur-Sen, Kamu-Sen ve Kesk ortak bir açıklama yaparak 1 Mayıs’ı birlikte Taksim’de kutlama kararı aldıklarını duyurdular.

Türk-İş Genel Başkanı Mustafa Kumlu, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Bayramı kutlamalarının Türk-İş, Hak-İş, Disk, Memur-Sen, Kamu-Sen, Kesk'in ortak yapılması yönünde görüş ve irade birliği içinde olduğunu belirterek, ''Konfederasyonlarımız 1 Mayıs 2010'u İstanbul Taksim Meydanı'nda kutlamaya karar vermiştir'' dedi.

Kumlu, TÜRK-İŞ, HAK-İŞ, DİSK, MEMUR-SEN, KAMU-SEN, KESK genel başkanlarının TÜRK-İŞ Genel Merkezinde 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Bayramı'nın 2010 yılı kutlamalarına ilişkin yaptıkları toplantıda alınan kararları açıkladı.

Kumlu, açıklamasında şunları söyledi: “Konfederasyonlarımız 1 Mayıs kutlamalarında 'Taksim Meydanı' tartışmalarının artık geride bırakılmasını istemekte, bunun yolunun da Taksim Meydanı'nın kutlamalara açılmasından geçtiğini düşünmektedir. Konfederasyonlarımız bu anlayışla 1 Mayıs 2010'u İstanbul Taksim Meydanı'nda kutlamaya karar vermiştir. Bunun için yetkililer nezdinde gerekli girişimlerde bulunulacaktır.

“Konfederasyonlarımız 1 Mayıs'ın İstanbul'un dışındaki belirlenecek illerde de ortak kutlanması kararı almıştır. Kutlama çalışmaları konfederasyon temsilcilerinden oluşan bir kutlama komitesi tarafından yapılacak ve bu komite 1 Mayıs'ın dünyadaki geleneğine uygun bir şekilde kutlanabilmesi için içerik ve teknik olarak her türlü ayrıntıyı belirleyecek ve ilgili kararları alacaktır.”

(soL - Haber Merkezi)