3 eşli Karaduman'a tepkiler sürüyor

Yurtsever Cepheli Emekçi Kadınlar, Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'nın, "Üç karımla yaşıyoruz, kime ne" diyen Mustafa Karaduman'ın sözlerini kovuşturmaya gerek görmemesi nedeniyle, basın açıklaması yaptı.

soL (HABER MERKEZİ) YC'li Emekçi Kadınlar, Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'nın Mustafa Karaduman hakkında kovuşturmaya gerek görmeyerek dava açmayı reddetmesi nedeniyle bir açıklama yaptı. Açıklamada, Savcının Karaduman dosyasına koyduğu gerekçede "çok eşli yaşamayı kısıtlayan yasal hükmün bulunmadığı, ancak realite olarak yaşandığı"nın belirtildiği vurgulanarak, bu ifadenin bir savcılık evrakında yer almasının TCK'nun dini nikahla evliliği yasaklayan maddesini atıl duruma düşüreceğine dikkat çekildi.

Verilen karar taraflı
Açıklamada, Karaduman Savcılıkta vermiş olduğu ifadesinde 3 kadınla evli olduğunu ancak dini nikah yapmadığını, 3 kadından olan çocuklarını kendi nüfusuna kaydettirdiğini, medyada çıkan haberlerin kendi konuşmalarının çarpıtılmasından ibaret olduğunu iddia ettiği hatırlatılarak, Savcı da şüphelinin 3 kadınla evli olduğunu kabul etmesine rağmen, dini nikah yapmadığı gerekçesiyle kovuşturmaya yer olmadığına karar verdiğine dikkat çekildi.Verilen red kararın son derece taraflı olduğu belirtildi.

"Karaduman'ın suçsuz bulunması, bizlerle açıkça alay etmektir"
"Karaduman'ın 3 kadınla evliyim demesine rağmen dini nikah yapmadığı gerekçesiyle suçsuz bulunması bizlerle açıkça alay edildiğini göstermektedir" diyen Emekçi Kadınlar, gazetede çıkan röportajında açıkça "dinime göre birden fazla evlilik yapmak günah değil" diyen bir adamın, bu 3 evliliği neye göre yapmış olduğu ortadayken bunu görmezden gelmenin kabul edilebilir bir durum olmadığını belirttiler.

YC'li Emekçi Kadınlar'ın açıklaması şu sözlerle devam ediyor

"Savcının olayı yeterince araştırmadığı, kararı verirken sadece şüphelinin ifadesine dayandığı ortadadır. Mantık ve akıl ise bu ifadenin aksini göstermektedir.

1. Karaduman'ın beyanları Milliyet ve Hürriyet gazetelerinde 1 haftayı aşkın bir süre yer bulmuş ve gündem oluşturmuştur. Savcıya verdiği ifadede "söylediklerim çarpıtılmış" diyen Karaduman bu 1 hafta içinde ya da hakkında suç duyurusunda bulunulduktan sonra sözkonusu gazetelere düzeltme yazısı göndermemiş, çarpıtılmış olduğunu söylediği sözlerini "düzeltmeye" dönük herhangi bir çaba içine girmemiştir.

2. Karaduman 3 eşi olduğunu kabul etmiştir. Bunlarla dini nikah yapmadan "eş olduğu" ifadesinin hiç bir inandırıcılığı yoktur. Zira bu doğruysa kendisi 3 kadınla zina halindedir. Karaduman gibi dini bütün bir kişinin böyle bir günahı işleyeceğine inanmak için savcı beyin özel bir çaba sarfetmiş olması gerekir.

3. Savcının Karaduman'ın sözkonusu yayınlarda yer alan "Tekeşlilik mümkün olsaydı, umumhaneler, kerhaneler olmazdı" beyanlarını ve devamındaki sözlerini değerlendirmemiş olması da ayrı bir skandaldır. Bu sözlerin toplumu suç işlemeye özendirdiğini görmek zor mudur?

AKP eliyle toplumun tüm hücrelerine gericilik zerkediliyor. Bunun ceremesini de yine biz kadınlar çekiyoruz. Konya'da enkaz altında can veren kız çocukları böylece sahipsiz kalıyor. Aileleri onları şehit sayıyor ve neredeyse tanrıdan kendilerine böyle şehadetler nasip etmesini istiyor.
AKP eliyle toplumun tüm hücrelerine gericilik zerkediliyor. Ceremesini biz kadınlar çekiyoruz. İmam nikahıyla kandırılan genç kızlar Karaduman gibilerin kölesi, cariyesi haline getiriliyor.

Biz emekçi kadınlar Karaduman skandalının takipçisi olacağız.

Biz emekçi kadınlar buna eklenen yargı skandalının takipçisi olacağız.
Kendimizin, kızlarımızın geleceğini kadını aşağı bir varlık, bir köle, bir cariye olarak görenlere teslim etmeyeceğiz."