11 yaşındaki çırağa işkence!

Fethiye'de, işe gelmeyen çırağını, boynuna ip bağlayarak motosikletin arkasından koşturduğu öğrenilen kuaför gözaltına alındı. Motosikletin ardından 200 metre kadar koşmak zorunda kalan 11 yaşındaki çocuk işçinin işe gitmeme nedeni ise patronun kendisine şiddet uygulaması.

(soL - Haber Merkezi) Emekçi çocuklarının payına iş cinayetlerinde yaşamını yitirmenin, çocuk gelin olarak satılmanın düştüğü Türkiye'de, dün de patronun zulmettiği 11 yaşında bir çocuğun hikayesi basına düştü.

Muğla'nın Fethiye ilçesindeki bir kuaförde, ailesine destek olmak için işe giren 6. sınıf öğrencisi Bayram Gündüz, boynuna ip bağlanarak, motosikletin arkasından koşturuldu. İddialara göre, Patlangıç Mahallesi'nde kuaförlük yapan İ.A., işe gelmeyen çırağını bir internet kafede oyun oynarken “yakaladı”. Bayram'ın boynuna bir ip bağlayan İ.A., ipin diğer ucunu da motosiklete bağladı. Kendisi de motosiklete binen İ.A., küçük çocuğu, motosikletle çekerek koşturmaya başladı. Olayı görenlerin tepki göstermesi, polise haber vermesi ve çocuğun bağırması sonucu, İ.A. bir süre sonra motosikleti durdurdu.

Aile şikayetçi olmadı
11 yaşındaki çocuk gazetecilere, bir müşteriyle ilgilenmediği için patronun kafasına vurduğunu ve o yüzden işe gitmediğini söyledi. Polislere yaşadıklarını anlatan ve olayın şokunu uzun süre üzerinden atamayan küçük çocuk, meslek edinmek ve ailesine destek olmak için işe girdiğini ancak İ.A.'nın kendisine 3-4 liradan fazla para vermeyeceğini söylediğini aktardı. Bunların üzerine artık çalışmak istemediğini ve işe gitmediğini söyleyen çocuğun ailesi ise İ.A.'dan şikayetçi olmadı.

'Büyütülecek birşey yok' dedi
Olayın kaydedildiği işyerlerinin güvenlik kameralarını inceleyen polisler, İ.A.'yı gözaltına aldı. Gözaltına alınan berber ustası, polis aracına bindirilirken gazetecilere "Büyütülecek birşey yok" dedi. Berberin arkadaşları da, “Berber arkadaş çocuğun ailesini tanıyor. Ceza değil, şaka yapmıştır” diyerek, bu işkenceyi yumuşatmaya çalıştı.