'11 işçi yandı ne çabuk unuttunuz'

11 işçinin yanarak hayatını kaybetmesine neden olan alışveriş merkezinin açılışı, hayatını kaybeden işçilerin yakınları tarafından protesto edildi.

Esenyurt'ta 7 ay önce 11 işçinin inşaat şantiyesinde yanarak hayatını kaybettiği alışveriş merkezi açıldı. Alışveriş merkezi önünde toplanan işçilerin yakınları protesto gösterisinde bulundu.

Gerçekgündem sitesinin haberine göre, "İş Cinayetlerinde Hayatını Kaybedenlerin Adalet Arayan Yakınları Platformu", 7 ay önce inşaat şantiyesinde çıkan yangında 11 işçinin yanarak hayatını kaybettiği ve bugün açılışı yapılan Marmara Park Alışveriş Merkezi önünde bir protesto gösterisi düzenledi. Etkinliğe işçilerin yakınları, Esenyurtlular ve Türkiye Komünist Partisi üyeleri katıldı. Eylemde, "Ne çabuk unuttunuz? İş cinayetlerini unutmadık unutturmayacağız" yazılı pankart açıldı. Kabalalık hep bir ağızdan "İş kazası değil bu bir cinayet" ve "Sorumlular belli adalet istiyoruz" şeklinde slogan attı.

Yanarak hayatını kaybeden işçilerden Barış Kıyak'ın kız kardeşi Damla Kıyak grup adına basın açıklaması metni okudu. Kıyak, " Acımız bu kadar tazeyken ve bu yapıyı inşa edenler sanık olarak mahkeme huzurunda yargılanırken, hiçbir şey olmamış gibi, hiç sorumlulukları yokmuş gibi davranılması canımızı acıtıyor. İnsanda bir parça utanma ve haya olur, diyoruz." dedi.

Barış Kıyak’ın annesi Ayşe Kıyak ise, gözyaşlarını tutamadı. Acılı anne "Her gün öldük. Gözümüzün yaşı kurumadı. Her gün diri, diri öldük. Sadece 'Davacı olmayın' diye aradılar. Üç kuruş para için 11 gencin ölümüne neden oldular" dedi.