1 Mayıs yargılanıyor

DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi ve KESK Genel Başkanı İsmail Hakkı Tombul 1 Mayıs soruşturması kapsamında savcılıkta ifade verdi.

soL (HABER MERKEZİ) Beyoğlu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 1 Mayıs'ı Taksim'de kutlama çağrısı yaptıkları için haklarında soruşturma açılan DİSK ve KESK genel başkan ve yöneticileri savcılıkta ifade verdi. "Halkı kanuna aykırı toplantı ve gösteri yürüyüşüne kışkırttıkları" iddiasıyla haklarında soruşturma açılan DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi, Genel Sekreter Tayfun Görgün, Genel Başkan Yardımcıları İsmail Yurtseven ve Ali Cancı ile KESK Genel Başkanı Tombul, Genel Sekreter Abdurrahman Daşdemir adliyeye gelerek savcıya ifade verdi.

DİSK Genel Başkanı Çelebi konuya ilişkin gazetecilere yaptığı açıklamada "Burada yargılanan bizler değiliz. 1 Mayıs'ı kutlamak yargı sürecindedir şu anda. 1 Mayıs yargılanıyor, yargılanan işçilerin birlik, mücadele, dayanışma günü" dedi. KESK Genel Başkanı Tombul da "Asıl yargılanması gereken İstanbul'un en merkezi alanını emekçilere kapatan anlayıştır ve İstanbul'un mülki amirleridir" diye konuştu. Soruşturma kapsamında daha önce de Türk-İş Genel Başkanı Mustafa Kumlu ile Genel Sekreter Mustafa Türkel'in ifadesinin alındığı kaydedildi.

1 Mayıs'ı Taksim'de kutlamak için çağrı yapan Türk-İş, DİSK ve KESK yöneticileri hakkında, "yetkili mercilerce yasaklanmış olmasına rağmen, 1 Mayıs'ı Taksim'de kutlama çağrısı yaparak halkı kanuna aykırı toplantı ve gösteri yürüyüşüne kışkırttıkları gerekçesiyle, 2911 sayılı yasanın 27. ve 34. maddeleri uyarınca" soruşturma başlatılmıştı.