YSK'ya başvurmak da fişlenme nedeni

TKP'li Öğrenciler, seçimlerde üniversite öğrencilerinin öğrenim gördükleri şehirlerde oy kullanabilmesi için bugün YSK önündeydi. Ancak 'oy hakkı' için başvuruda bulunmak isteyen öğrencileri YSK önünde karşılayan polis, öğrencilerin görüntülerini çekti.

TKP'li Öğrenciler, üniversite öğrencilerinin "oy hakkı" için Yüksek Seçim Kurulu (YSK) önündeydi.

Açıklama için YSK önünde toplanan öğrencilere karşı polisin barikat kurmuş olması dikkat çekti. Polis kameralarının da öğrencilerin görüntülerini kaydettiği görüldü.

Öğrenciler bu 'fişleme' uygulamasına rağmen, anayasal yurttaşlık hakları için YSK önünde açıklama yaptılar.

"Üniversiteliler oy kullanma hakkına sahip olmalı"
Burada öğrenciler adına konuşan Mert Uzun, üniversitede okuyan öğrencilerin birçoğunun seçmen kaydının ailelerinin bulunduğu ilde olduğuna dikkat çekerek, 12 Haziran tarihinde eğitim-öğretimin devam edeceğini ve bu nedenle genç seçmenlerin büyük bölümünün 'oy kullanma hakkını' kullanamayacaklarını belirtti.

Konuyla ilgili olarak YSK'yı göreve advet eden Uzun, üniversite öğrencilerinin kayıtlı oldukları il ve ilçe dışında yine kayıtlı oldukları üniversitelerde oy kullanma hakkına sahip olmasını istedi.

Uzun bu durumda olan öğrencilerin sayısının yaklaşık 2 milyon olduğuna dikkat çekti.

Polis YSK'yı dilekçe veren öğrenciden korudu (!)
Açıklamanın ardından YSK'ya dilekçe vermek isteyen öğrencilere sivil polisler de, öğrencilerin itirazlarına rağmen eşlik etti.

Dilekçeyi verdikten sonra bir açıklama daha yapan öğrenciler, polisin tavrını eleştirerek, "Yurttaşların YSK'ya dilekçe vermesi için fişlenmesi gerekmez. Bu AKP'nin Türkiye'deki demokrasisidir" dediler. Öğrenciler, bu durumun seçimlere girecek TKP'nin doğal bir başvurusunu anormal bir durum gibi göstermek için yapıldığını, buna boyun eğmeyeceklerini kaydettiler.

(soL-Haber Merkezi)