‘Yaşananlar sıradan halk tepkisi değildir’

TKP, ÖDP ve Trabzon Emek ve Özgürlük Meclisi Bileşenleri, geçtiğimiz hafta Sinop ve Samsun’da yaşanan saldırılarla ilgili bir basın açıklaması yaptı.

Geçtiğimiz hafta HDK heyetinin Karadeniz gezisi sırasında Sinop ve Samsun’da yaşanan saldırılarla ilgili Trabzon’da bir araya gelen TKP, ÖDP ve Trabzon Emek ve Özgürlük Meclisi Bileşenleri, Trabzon Gazeteciler Derneği’nde bir basın açıklaması gerçekleştirdi.

TKP Trabzon İl Başkanı Süleyman Hacıbektaşoğlu yaptığı açıklamada, öncelikle süreci değerlendirerek, “Barışa en çok Karadeniz insanının ihtiyacı vardır, çatışmalarda en çok kayıp veren ve derin acıları yaşayan Karadeniz insanıdır. Biz inanıyoruz ki, barış talebiyle gelenlere Trabzon halkı asla sırtını dönmez. Onun için yaşanan vahim olayların ve linç organizasyonlarının sıradan halk tepkisi diye bize izah etmeye kimse kalkmamalıdır.” dedi.

Hacıbektaşoğlu açıklamasının devamında, “Bu açıkça kontrollü bir gerginlik temelinde organize edilmiş bir olaydır. Halkımızın tepkisi, barış isteyenlere değil ülkemizi NATO'nun savaş üssü haline getirenleredir. Halkımızın tepkisi, yaşam alanlarımızı yağma edenleredir. Halkımızın tepkisi, emeğine, işine, aşına, ekmeğine göz koyanlaradır. Bu haklı ve meşru mücadelede, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da halkımızın yanında olmaya devam edeceğiz.” dedi.

Açıklamaya yerel basının yoğun ilgi gösterdiği gözlendi.

(soL-Haber merkezi)