ÜKD'den Suriye'de akademisyenlere dönük saldırılara tepki

Üniversite Konseyleri Derneği, Suriye'de son bir buçuk ayda 10 civarında akademisyen ve bilim adamının İslamcılar tarafından katledilmesine karşı bir açıklama yayımladı. Açıklamada "Bu korkunç filmi daha önce Irak'ta da görmüştük" denildi.

Üniversite Konseyleri Derneği'nin "Suriye'de akademisyenlerin katledilmesini protesto ediyoruz" başlıklı açıklaması şu şekilde:

"Suriye’de son bir buçuk ay içinde 10 civarında akademisyen veya görevlinin öldürüldüğünü güvenilir kaynaklara dayanarak öğrenmenin üzüntüsü içindeyiz. Çoğunlukla Alevi olan akademisyenler sokak ortasında radikal İslamcılar tarafından kurşunlanarak öldürülüyor. Bir kısmının katili yakalanmış, diğerlerini ise İslamcı örgütler üstlenmişler. Cinayetler giderek hızlanıyor, daha 2 Ekim’de Profesör Muhammed Ömer kurşunlandı. Öldürülenler arasında Humus'taki devlet hastanesinde Göğüs Cerrahisi bölümü başkanı Dr. Hasan Eyd, yine Humus'taki El Baas Üniversitesi'nden dekan yardımcısı Muhammed Ali Akil de bulunuyor.

"Bu korkunç filmi daha önce Irak’ta görmüştük. İşgalciler 300 civarında profesörü katletmişler, binlercesinin ise ülkeyi terk etmesine neden olmuşlardı. Emperyalistler, işgalciler ve onların kanlı maşası durumundaki radikal İslamcılar üniversite mensuplarını sevmezler. Çünkü onlar bir ülkenin aklını, bilimsel birikimini ve kimliğini temsil ederler. Bir ülkeyi akılsızlaştırmak, bilimden uzaklaştırmak, geçmişini unutturmak için hedef seçilmişlerdi.

"Suriye’de yaşanan ve büyük basında tahmin edilen nedenlerle hiç yer bulamayan bu vahşi cinayetleri protesto ediyor ve Suriyeli akademisyenlerle dayanışmamızı ilan ediyoruz."

(soL - Haber Merkezi)