Türkiye Komünist Partisi Tokat'ta

Türkiye Komünist Partisi Tokat İl Örgütü TKP üyelerinin, Tokat halkının ve demokratik kitle örgütü temsilcilerinin katılımıyla açıldı.

Türkiye Komünist Partisi Tokat İl Örgütü’nün açılışı gerçekleştirildi. Açılış etkinliği TKP Tokat Örgütü sorumlularından Eda Şahin'in konuşmasıyla başladı. Şahin "Yaşamı ellerimizle kurup, tırnaklarımızla kazıdığımız yarınların inancıyla bu şehirde olmaz, buralarda tutunamazsınız sözlerine inat omuz omuza verip haklı mücadelemizin temeli olan parti binamızın açılışını gerçekleştirmenin onurunu ve mutluluğunu yaşamaktayız. Zor bir dönem olmasına rağmen fazlasıyla çalıştık, emek verdik ve yeri geldi yalnız kaldık ancak sonunda halkın sömürülmediği, emeğin çalınmadığı ve sistem tarafından kullanılmadığı hiç bir yerin kalmadığını hatırladığımız her anda yeniden ayağa kalktık. Biz elimizden geleni yaptığımıza inanıyoruz ve başlangıcı bugün olarak bir kenara yazıyor ve haklılığımızın inancıyla belki küçük ama sağlam adımlarla yeniden, daha güçlü bir bilinçle çıkıyoruz yola" diye konuştu.

Tokat İl Örgütü Eda Şahin'in ardından konuşmasını yapmak için söz alan Tekel işçisi TKP üyesi Kadir Akkaya ise iki yıl önce Ankara'da Tekel işçilerinin direnişine dair deneyimlerini ve görüşlerini paylaştı. Açılışa katılanları mücadeleye davet etti.

TKP Merkez Komite Üyesi Kurtuluş Kılıçer de katıldığı açılış töreninde güncel Türkiye siyesetini, Türkiye’nin dış politikasını ve Ortadoğu’da yaşanan gelişmeleri değerlendiren bir konuşma yaptı.

Adı sağ ideolojilerle anılan Tokat için büyük bir adım attıklarını belirten TKP İl Örgütü üyeleri, "bundan sonra yapacak çok işimiz var, asıl mücadelemiz bugün ve bugünden sonra başlıyor. Parti binamız Tokat'a ve Tokat halkına umut olacaktır. Bu şehrin öğrencileri var, düşünen tartışan gençleri var! İnanıyoruz ki TKP bu şehri çok daha ileriye götürecektir. Bu kapsamda bizler elimizden geldiğince bu haklı mücadelemizin peşinden gideceğiz çünkü biliyoruz ki doğru yoldayız ve haklıyız" diye konuştu.

(soL -Tokat)