Türkiye Komünist Partisi TBMM’ye yürüyecek!

NATO askerlerinin ardından dün de Patriot füzelerinin Türkiye’ye gelmesine karşı TKP bugün TBMM’ye yürüyecek.

Dün İskenderun Limanı’nda önemli bir eylem gerçekleştirip Patriot füzelerinin Türkiye’ye getirilmesine tepki gösteren TKP, bugün TBMM’ye yürüyecek.

TKP Ankara İl Örgütü tarafından konuya ilişkin yapılan açıklama şöyle

Türkiye Komünist Partisi hesap soruyor: TBMM’ye yürüyor!

18 Aralık 2012’de ülkemize yabancı askerler girmeye başladı. Dün ise Patriot Füzeleri İskenderun’a geldi. Türkiye Komünist Partisi de emperyalistleri ve işbirlikçilerini uyarmak üzere İskenderun Limanı’ndaydı!

Türkiye'ye Patriot füzeleri ve yabancı asker yerleştirilmesinin siyasi anlamının ülkemizin bir savaş meydanına çevrilmesi olduğunu, bu adımların hukuki açıdan da bütünüyle gayrimeşru olduğunu ilan etmiştik.

25 Aralık 2012 tarihinde milletvekillerine yazdığımız mektupları iletmek üzere TBMM’ye bir yürüyüş gerçekleştirmiş ve son NATO askeri gidene kadar bu mücadeleyi sürdüreceğimizi açıklayarak, mektuplarımızı “Ankara'da toplanan yurtseverler olarak sizi uyarıyoruz, Füzeleri ve askerleri derhal geri yollayın." diyerek bitirmiştik.

TKP olarak gönderdiğimiz bu mektuplarda milletvekillerine, “Keyfine göre yabancı asker çağıran hükümete karşı Meclis’in hukukunu koruyacak mısınız? Anayasa’nın göz göre göre ihlal edilmesine göz yumacak mısınız?” diye sormuştuk.

Milletvekillerine sorduğumuz bu sorunun yanıtını 10 Ocak’tan itibaren Ankara’da Güven Park’ta bekledik. Bugün, ölmek de öldürmek de istemeyenler, sokaklarımızda yabancı asker görmek istemeyenler, Patriot füzelerini ülkemizde istemeyenler ve savaş istemeyenlerin imzalarıyla büyüyen bu tepkiyi iletmek ve hala söyleyecek sözleri olup olmadığını sormak için TBMM’ye yürüyoruz.

Bu gayrimeşru dayatmayı Türkiye Komünist Partisi reddetmektedir!

En başında söyledik: Türkiye Komünist Partisi savaşa geçit vermeyecek!

22 Ocak 2013 Salı günü saat 12:30’da Güvenpark’ta buluşarak TBMM’ye yürüyeceğiz. NATO askerlerinin ve füzelerinin ülkemize girmesine göz yumanlardan, bu karara imza atanlar ve sessiz kalanlardan hesap soracağız!

(soL - Haber Merkezi)