Trabzon'da patriot eylemi

Türkiye Komünist Partisi Trabzon İl Örgütü, Türkiye'ye yerleştirilecek olan patriot füzelerine karşı bir protesto gerçekleştirdi.

Türkiye'ye yerleştirilecek patriot füzelerini protesto eden Türkiye Komünist Partisi (TKP) Trabzon İl Örgütü üyeleri, saat 15:00'te TKP il binası önünden Alman konsolosluğuna yürüdü ve Karadeniz Teknik Üniversitesi'nde (KTÜ) yapılan patriot referandum sandıkları konsolosluk önüne atıldı.

"Emperyalistler, işbirlikçiler korkun TKP görev başında", "Savaşa geçit vermeyeceğiz", "Katil ABD işbirlikçi AKP", "AKP elini Suriye'den çek", "Kahrolsun amerikan uşakları" sloganlarının atıldığı eylemde okunan basın açıklaması şöyle:

"Basına ve kamuoyuna
Ülkemize Patriot füzeleri yerleştiriliyor.
1200 yabancı asker füzelerle birlikte geliyor.
Patriot füzelerini bu yabancı askerler kullanacak. Düğme de NATO’nun elinde olacak.
Patriotları yollayan Almanya ve Hollanda bunun için meclis kararı çıkardı.
Yabancı füzeleri ve 1200 askeri alırken, bizde hiç kimseye sormadılar. Meclis’e bile!
• Patriot bir füze savunma sistemi. Suriye’den gelecek bir saldırıya karşı ülkemizi değil, İran’a karşı İsrail’i savunmak için konuluyor.
• Patriot bir savaş kışkırtması. İsrail ve NATO, İran’a şunu demiş oluyor: “Bir gün gelir de seni bomba yağmuruna tutarsak, sen füzelerle yanıt vermeyi düşünme! Hepsini indiririz!”
• Patriot masum ve silahsız bir ülkeyi yabancı saldırısından korumak için gelmiyor. Tırnağına kadar silahlanmış olan NATO, istediği ülkeye saldırsın ve bu ülke de yanıt veremesin diye geliyor.
• Patriot’lar ülkemizi herhangi bir bölgesel savaşta birinci hedef yapacak.
Başımıza gelecekleri özetleyelim.
İsrail ve NATO bir gün İran’a bomba ve füzeler yağdırmaya başlayacak. İran kendisini
savunmak ve saldırıyı durdurmak için İsrail’e füzeler yollamaya karar verecek. Bunun için önce Türkiye’deki Patriot’ları susturması gerekecek. Türkiye ile hiçbir kavgası olmadığı halde Türkiye’ye, Patriot’ların olduğu yere yollayacak roketlerini.
Sonra kendimizi bir büyük savaşın içinde bulacağız! Yöneticiler, bizden İran’a karşı İsrail’le birlikte savaşmamızı isteyecek.
Patriot’lar bizi İran’a, Suriye’ye, Irak’a, Lübnan’a düşman olanlarla birlikte savaşa sokmak için geliyor.
Buradan AKP’ye ve NATO’ya sesleniyoruz.
Bize sormadan getirdiniz ve biz kabul etmiyoruz. Anayasayı ihlal ettiniz. Meclis’te oylama yapmadan yabancı askerleri getirdiniz.
Siz oylamadınız, bize sormadınız ama biz sözümüzü söylemeye geldik. Hiç bir uygulama, hiç bir kanun arkasında hangi emperyalist güç olursa olsun, halk istemiyorsa ayakta kalamaz. Bu ülkede AKP’den daha güçlü olan halk var ve halkımız bu topraklarda emperyalist güçlerin varlığını istememektedir.
Alman hükümetine ve NATO’ya sesleniyoruz
Askerlerinizi, füzelerinizi alıp geri gidin şehrimizi ve ülkemizi kanlı politikalarınıza alet etmeyin!"

Eylem bitiminde binaya girilirken TKP üyelerine bir grup tarafından taş atıldı. Atılan taş nedeniyle 1 TKP üyesi yaralandı. Olay üzerine emniyette suç duyurusunda bulunuldu.

(soL - Trabzon)