Torbalı'da "Bu Memleket Bizim" etkinliği

Torbalı'da Yurtsever Cepheli Liseliler Nâzım Hikmet anması gerçekleştirdiler. Torbalı Çamlık Kafe’de gerçekleştirilen etkinlikte Nâzım şiirleri ve şarkıları dinleyicilerle paylaşıldı.

İzmir’in Torbalı ilçesinde Yurtsever Cepheli Liselilerin hazırlıklarını yürüttükleri Nâzım Hikmet etkinliği açık havada gerçekleştirildi. Etkinlikte, TKP İlçe Örgütü adına yapılan açış konuşması ile başladı. Açış konuşmasında “Nâzım’ı Nâzım yapan değerler bugün elimizde bayraktır. Gelenekten geleceğe taşıdığımız bu bayrağa, sanatını toplumcu gerçeklik ile bir araya getiren komünist şair Nâzım Hikmet’in özel bir yeri vardır. Çünkü Nâzım Hikmet sadece sanatı ile değil emekten yana verdiği mücadele ile de çağında öne çıkan bir aydındır. Bugünün Türkiyesinden baktığımızda Nâzım Hikmetlerin, Ahmed Ariflerin, Can Yücellerin ve Aziz Nesinlerin önemi bir kez daha kendini göstermektedir. Bir tarafta devrimci aydınlarımız, diğer tarafta haramzadelerin sofrasına oturan sanatçılar. Bir tarafta inandığı değerler için yıllarca hapislerde yatmış onurlu sanatçılar, diğer tarafta Tayyip Erdoğan’ın elini sıkmak için sıraya girmiş sözde sanatçılar. İşte bugün bu tabloya baktığımızda Nâzım’lara neden sahip çıkmamız gerektiği ve onlara sahip çıkmanın emekten yana mücadele etmenin gerekliliği ortaya çıkmaktadır” sözlerine yer verildi.

Açış konuşmasının ardından Nâzım’dan şiirler ile devam eden etkinlikte son olarak müzikleri ile Grup Söylem sahne aldı. Şarkıların hep bir ağızdan söylendiği etkinlik Pazar günü YC Liselilerin düzenleyeceği dayanışma pikniğinin duyurusu ile son buldu.

(soL - Torbalı)