TKP'nin Antakya Defne adayı Sevra Baklacı!

Türkiye Komünist Partisi, Hatay'a bağlı Defne ilçesinde gazeteci Sevra Baklacı'nın belediye başkanı adayı olduğunu ilan etti. TKP, "Savaşa karşı duruşumuzu güçlendirmek için, adayımız Sevra Baklacı’dır" dedi.

(soL - Haber Merkezi) Türkiye Komünist Partisi (TKP) tarafından yapılan açıklama şöyle:

"Suriye halkı ile kardeşliğin, barışın, antiemperyalizmin hüküm süreceği Defne için: Sevra Baklacı

AKP’nin halklara düşman politikası ülkemiz sınırlarını da aştı. Suriye halkının yaşamına düşman politikaları uygulayan, eli silahlı çetelere her tür yardımı yapan, ülkemiz sınırını yasal olmayan her tür geçişe açık hale getiren, gerici ve zalim AKP, ABD emperyalizmi ile Suriye hükümetine karşı örgütlenen gruplara da her tür desteği verdi. Ancak, Antakya halkını kandıramadılar, Suriye halkına düşmanlık yaptıramadılar. Antakya halkı, emperyalizme, barbarlığa direnen Suriye halkının kardeşidir.

Türkiye Komünist Partisi, 30 Mart seçimlerinde Hatay’ın Defne ilçesinde emperyalizme ve zalimliğe boyun eğmeyen, Suriye halkına kardeş Sevra Baklacı’yı Belediye Başkanlığı için aday göstermektedir.

Sevra Baklacı, Suriye’ye yapılan düşmanca müdahalede taraf olmuş, Suriye halkı ile birlikte emperyalizme ve AKP’ye karşı mücadele etmeye karar vermiştir.

Suriye sınırında düşmanlık örenlere inat, Hatay Defne kardeşliğin, barışın adresi olacaktır. Zalimin zulmüne direnenler, geçmişte olduğu gibi bugün de eşitliğin ve özgürlüğün bayrağını taşıyanlar olmuştur.

Emekten, barıştan, iyiden ve güzelden yana olmak için,

Solda olmak için,

Savaşa karşı duruşumuzu güçlendirmek için, adayımız Sevra Baklacı’dır."

Sevra Baklacı kimdir?
Sevra Baklacı, 1983 Hatay, Antakya doğumludur. İlk ve orta öğrenimini Yeşilpınar'da tamamladıktan sonra Antakya Kurtuluş Lisesi'nde okumuş ve 2007 yılında Gaziantep Üniversitesi Kilis Eğitim Fakültesi, Sosyal Bilgiler Öğretmenliği bölümünü bitirmiştir. 2011 yılında Arapça eğitimi için Suriye'ye giden Sevra Baklacı, Arapça eğitimini sürdürürken Suriye Haber Ajansı'nda (SANA) işe başlamış, Suriye Devlet Televizyonu'nda ve Şam Radyosu'nda hem spikerlik hem de tercümanlık yapmıştır.

Sol Gazetesi'nde Suriye ile ilgili yazıları yayımlanan Sevra Baklacı, halen Şam Radyosu'nda çalışıyor ve Sol Gazetesi'nde yazıları yayımlanmaya devam ediyor.