TKP'li Öğrencilerden YÖK'ün hacklenmesi üzerine açıklama

YÖK sitesinin hacklenmesiyle pek çok üniversitenin harçlarda yolsuzluk yaptığı, sahte diploma ile akademisyen çalıştırdığı ortaya çıkmıştı. Yaşanan skandala ilişkin TKP'li Öğrenciler açıklamada bulundu.

Redhack'in YÖK'ün sitesinin hacklenmesi üzerine ortaya çıkartılan belgeler üniversitelerin yolsuzluk vakalarını günyüzüne çıkardı. Olaya ilişkin TKP'li Öğrenciler açıklamada bulundu.

Açıklamada şöyle denildi:

"Red Hack’in ortaya çıkardığı son belgeler sayesinde AKP’nin akademiyi düşürdüğü durumu bir kez daha görüyoruz.

Bir yanda AKP’nin saldırılarına maruz kalan bilim kurumları, akademisyenler, öğrenciler, emekçiler... Bir yanda tek liyakatı siyasal iktidara olan yandaş rektörler, hiçbir bilimsel üretimi olmayan sözde bilim insanları ve hatta sahte diplomalı öğretim görevlileri...

Akademiyi itibarsızlaştırmakla kalmıyorlar. Son ODTÜ olaylarındaki gibi her fırsatı yalakalık için kullanıyorlar.Okumadan, bilmeden önlerine sunulan metinleri imzalayarak iradesizliklerini, basiretsizliklerini gösteriyorlar.

Ortaya çıkan belgeler paraya iman ettiklerini, hak-hukuk tanımadıklarını, yolsuzlukta sınır bilmezliklerini de gösteriyor.

Bilimi, gençliği, üniversiteleri asla teslim alamayacaklarının farkındalar. Bu yüzden üniversiteye verilen önemi yok etmek için saldırıyorlar. Ele geçiremedikleri yerlerde çürümeyi kanıksatmaya çalışıyorlar.

AKP’yi de, bilimi düşürdükleri bu konumu da üniversite, akademi, gençlik anlayışlarını da kabul etmiyoruz.

Yıllardır bilimsel düşüncenin ve aydınlanmanın kalesi olan üniversitelerin itibarsızlaştırılmasını kabul etmiyoruz.

Gençliğin ilerici birikimin somutlandığı yerler olan eğitim kurumlarının çürütülmesini kabul etmiyoruz.

Kabul etmiyoruz ve doğru bildiğimize, bilimin ve aydınlanmanın kalelerine, yani üniversiteye sahip çıkıyoruz.

Gericilikten de, bilim düşmanlarından da, paraya tapanlardan da, iktidar yalakalarından da hesap soracağımızı bir kez daha ilan ediyoruz.

Yaptıkları rezillikler kararlılığımızı pekiştiriyor.

Kararlıyız. Yeni bir ülke, yeni bir üniversite kurma mücadelemizi daha da yükselteceğiz."

(soL- Haber Merkezi)