TKP’li Kadınlar hesap sormak için AKP’ye yürüyor

TKP’li Kadınlar kadın düşmanı AKP’ye karşı bugün saat 18.00’da AKP Ankara İl binasına yürüyüş düzenleyeceklerini açıklarken, TKP’li Sağlık Emekçileri ile birlikte, Sağlık Bakanı ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı’na cevaplaması üzere kimi sorular yolladığını duyurdu.

Türkiye Komünist Partili Kadınlar, AKP’nin kadın düşmanı açıklamalarına karşı hesap sormak için AKP Ankara İl binasına yürüyüş düzenleyecek.

TKP’li Kadınlar ve TKP’li Sağlık Emekçileri, yaptıkları ortak basın açıklamasıyla, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin’e ve Sağlık Bakanı Recep Akdağ’a yanıtlanması üzere kimi sorular yolladı.

TKP’li kadın ve sağlık emekçisi üyeleri tarafından her iki bakanlığa da elden teslim edilen sorular şöyle:

Türkiye Cumhuriyeti Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin’e

Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanı Recep Akdağ’a

Bizler Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan Türkiye Komünist Partisi’ne üye sağlık emekçileri ve kadınlar olarak, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından başlatılan sezaryen-kürtaj tartışmasını izlemekteyiz. Yaptığınız görevler itibari ile aşağıdaki sorulara yanıt vermenizi ve kamuoyu ile paylaşmanızı talep ediyoruz.

1. Bir hekim ve bir kadın olarak ülkemizde yasal bir uygulama olan kürtajın cinayet olduğunu düşünüyor musunuz?
2. Kürtajın yasal olmadığı durumlarda sayısal olarak azalmadığı biliniyor. Yasadışı yapılan kürtaj uygulamalarında kadın sağlığı açısından ne gibi sonuçlar ortaya çıktığına dair fikriniz var mı?
3. Başbakan’ın yasalarda tanımlanmış bir hakkı yani kürtajı cinayet olarak yorumlaması ve Uludere katliamı ile bir tutması sizce bir suç değil midir?
4. Önümüzdeki günlerde Başbakan aile planlaması yöntemlerinin kaldırılması gerektiği yönünde bir açıklama yaparsa bunu destekler misiniz?
5. Son olarak, kadınların sağlığı üzerinden siyaset yapma ahlaksızlığına siz de ortak olacak mısınız?

TKP’li Kadınlar AKP’ye yürüyecek
Bu arada TKP’li Kadınlar yaptıkları açıklamayla bu akşam saat 18.00’da Yüksel Caddesi’nde buluşup buradan hesap sormak için AKP Ankara İl binasına yürüyüş düzenleyeceklerini duyurdu.

(soL - Haber Merkezi)