TKP’li Kadınlar Ankara'da eylemde olacak: Tayyip Anayasası’nı istemiyoruz!

Türkiye Komünist Partili Kadınlar, 8 Mart’ta Ankara’da eylemde olacak.

Bu yıl 8 Mart’ı “Tayyip Anayasası’nı istemiyoruz” sloganıyla karşılayan TKP’li Kadınlar, Ankara’da eylemde olacak. TKP'li Kadınlar yaptığı açıklamada, "8 Mart 2013 günü saat 12:00’de Ankara Sakarya Meydanı’na, gericilik ve piyasacılığın kitabını hazırlayanlara karşı mücadeleye çağırıyoruz" dedi.

TKP’li Kadınlar tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

AKP yeni Anayasası ile kadınlara eşitlik ve özgürlük değil, esaret ve ikinci sınıf vatandaşlık getirecek.

AKP her siyasi gelişmeyi kurmakta olduğu ve Anayasa ile birlikte yeni rejimin kadın profilini yaratmaya hizmet edecek şekilde kullanıyor. Bu anayasa ile birlikte kadını “fedakâr anne, uysal eş, sigortasız ve güvencesiz işçi” olarak kodlamakta ve bunu toplumun her mekanizmasında sağlamlaştırmaya çalışıyor. Kadına yönelik planlı bir ideolojik manipülasyonun olduğu böylesi bir durumda, AKP’yle asla pazarlığa girilmemesi gerektiğini bir kez daha söylüyoruz.

AKP’nin 11 yıllık iktidarı boyunca ülkemizi nasıl dönüştürmeye çalıştığı, yeni anayasası ile gerici ve piyasacı “yeni Türkiye” kurgusunu sağlama almaya çalıştığını biliyoruz.

6411 sayılı yeni Denetimli Serbestlik Yasası, kadına yönelik şiddet, hakaret, taciz ve dayaktan ceza alanların tahliyesini öngörüyor.

Yine AKP iktidarı tarafından tıbben ve yasal olarak bir hak olan kürtaja dil uzatılması, tecavüzcülerin cezalandırılmaması, küçük yaşta evliliğin meşrulaştırılması kadın düşmanı olan İkinci Cumhuriyet’in politikalarıdır. Bunlar Tayyip Anayasası ile meşrulaştırılmak ve garanti altına alınmak isteniyor.
Ulusal İstihdam Stratejisi denen paketle gündeme sokulan esnekleştirme, güvencesizleştirme, taşeronlaştırma politikasının kadınlara yönelik ayağını “aile bütünlüğü” kavramını öne çıkararak kadınların evden, parça başı ve esnek çalışmasını yasallaştırarak örüyor AKP iktidarı. Bu piyasacı yobaz zihniyet için “aile bütünlüğü” kadınların esnek istihdamı demek. “Yeni Anayasaları” ile bu zihniyeti kurumsallaştırmak istiyorlar.
Eğitimde 4+4+4 ile bütün okulları imam hatipleştirmeyi ve kız çocuklarını küçük yaşta eve kapatmayı hedefleyen iktidar, gericiliğin de anayasasını yapmak için sabırsızlanıyor.

Ortadoğu halklarına mezhep savaşlarından başka hiçbir şey getirmeyen emperyalizmin de önünü tam boy açarak taşeronluğunu teyit eden AKP’nin, neler yaptığı da neleri hedeflediğinin açık göstergesidir.

Bütün bunlardan sonra Tayyip Erdoğan’ın Anayasası ile uzlaşmak mümkün müdür? 11 yıllık iktidarları boyunca yaptıkları, yapacaklarının da teminatıdır.

Bizler, bu sürece ortak olmayacağız! Kadınlara gericiliğin karanlığı, emperyalizmin katliamları ve piyasacılığın sömürü çarklarından başka bir şey getirmeyecek olan Tayyip Anayasası’nı istemiyoruz ve ilan ediyoruz: Uzlaşmayacağız!

Bütün kadınları 8 Mart 2013 günü saat 12:00’de Ankara Sakarya Meydanı’na, gericilik ve piyasacılığın kitabını hazırlayanlara karşı mücadeleye çağırıyoruz.

(soL - Haber Merkezi)