TKP'den ODTÜ açıklaması: 'Ülkemizin aydınlık yüzü gençlerimizi kutluyoruz'

Başbakan Erdoğan'ın ODTÜ'ye gelmesi ile yaşanan olaylar üzerine TKP'den yapılan açıklamada "ülkemizin aydınlık yüzü gençlerini Orta Doğu’nun savaş baronlarına teslim olmadıkları için kutluyoruz" denilirken "ODTÜ’de yaşananlar ülkemiz için bir utanç, hükümet içinse bir rezalettir" ifadelerine yer verildi.

Erdoğan'ın ODTÜ'ye bir polis ordusu ile gelmesi ve tüm gün süren olaylar üzerine TKP'den bir açıklama geldi. Açıklamada "savaş baronlarına teslim olmayan gençlik" kutlanırken, "Patriot füzelerini ve eşlik eden 1200 yabancı askeri meclise bile sormadan ülkeye buyur eden Başbakan, bugün ODTÜ’de yaşananların da sorumlusudur" denildi.

TKP Merkez Komitesi'nin açıklaması şu şekilde:

"Göktürk uzayda, Patriot’lar Türkiye’de, Gençlik ayakta

Patriot füzelerini ve eşlik eden 1200 yabancı askeri meclise bile sormadan ülkeye buyur eden Başbakan, bugün ODTÜ’de yaşananların da sorumlusudur. Orta Doğu’da savaş çığırtkanlığı yapan hükümetin Orta Doğu Teknik Üniversitesi’ni savaş alanına çevirmesi manidardır.

ODTÜ’lü kardeşlerimize geçmiş olsun diyoruz.

Göktürk – 2 Çin’den uzaya fırlatıldı. Ufku, teknolojide mutlak bir dışa bağımlılıkla, uluslararası siyasette ABD’nin taşeronluğu ile sınırlı olan, ekonomiyi kaynağı, ülkeye giriş şekli belirsiz körfez parası ve İran’a altın ihracatı ile ayakta tutan AKP hükümeti, bunu Orta Doğu Teknik Üniversitesi’nde yaptığı gazlı gövde gösterisi ile kutladı.

Bugün ODTÜ’de yaşananlar ülkemiz için bir utanç, hükümet içinse bir rezalettir.

Bilim düşmanlığını künyesine kazımış, eğitim politikaları İmam Hatip okulları açmakla sınırlı bir hükümetin başbakanı köklü bir bilim kuruluşuna savaşa gider gibi gitmiştir.

Bir üniversite bugün işgal edilmiştir: 2500 polis panzerlerle ODTÜ’yü işgal etmiştir.

Orta Doğu’nun savaş çığırtkanları, Patriot füzelerini meclise bile sormadan ülkeye buyur edenler bugün ODTÜ’nün bir savaş alanına çevrilmesinin de sorumlusudur.

ODTÜ’lü gençlere geçmiş olsun diyor, ülkemizin aydınlık yüzü gençlerini Orta Doğu’nun savaş baronlarına teslim olmadıkları için kutluyoruz."

(soL-Haber Merkezi)