TKP'den meclis önünde tezkere protestosu: 'Kardeş Suriye Halkıyla Savaş İstemiyoruz'

Türkiye Komünist Partisi Ankara İl Örgütü TBMM’de görüşülen Suriye Tezkeresi’ni protesto etmek için Meclis önünde bir basın açıklaması gerçekleştirdi.

TKP Ankara İl Örgütü Meclis’te görüşülen Suriye Tezkere’sini protesto etmek amacıyla Meclis’in Çankaya Kapısı önünde bir basın açıklaması gerçekleştirdi.

Eylem boyunca “Kahrolsun ABD uşakları”, “Savaşa geçit vermeyeceğiz”, “Genelkurmay hükümet adımına dikkat et”, “ Tezkere geçerse meclis gitsin askere” sloganları atıldı.

TKP Ankara İl Örgütü adına basın açıklamasını Can Soyer okudu.

AKP hükümetinin ülkeyi savaş sürüklemek için elinden gelen her şeyi yaptığı belirtilen açıklamada, Akçakale’de hayatını kaybeden yurttaşların ölümünün birinci dereceden suçlusunun AKP iktidarı olduğuna dikkat çekildi.

“AKP emperyalizmin bölgesel planları uğruna Suriye ile aramıza düşmanlık tohumları sermeye devam ediyor” denilen açıklamada, AKP iktidarının silahlı grupları desteklediği ve örgütlendiği hatırlatıldı. Bu insanlık ve ahlak dışı tutumunun dün itibari ile Suriye ve Türkiye’yi bir savaşın eşiğine getirdiği vurgulandı.

Akçakale provokasyonunu tertip edenlerin ve bu provokasyona alet olanların ülkeyi savaşa sürüklemek niyetinde olduğu söylenirken, TKP’nin hangi gerekçeyle olursa olsun ülkenin emperyalist planlar doğrultusunda bir savaşa girmesine karşı olduğu belirtildi.

Meclis gündemine gelen tezkerenin Akçakale provokasyonunun tamamlayıcısı olduğu ifade edilen açıklamada, “Bu tezkerenin ülkemizin güvenliği ve barış söylemiyle hiçbir ilgisi yoktur” denildi.

Ülkenin sonu her açıdan felaket olacak bir savaşın içine sürüklenmek istendiğini belirten açıklama şöyle devam etti:

“Türkiye halklarının böylesi bir savaşa açıkça karşı olduğunu hatırlatırken, başta iktidar partisi olmak üzere tüm milletvekillerini uyarıyoruz! Emperyalizmin saldırı politikalarının bir parçası olan bu tezkere meclisten geçmemelidir!

Ülkemizde ve bölgemizde barışın egemen kılınmasının yolu bellidir. Emperyalizm bölgemizden kovulmalıdır. Türkiye gerici silahlı çeteleri desteklemekten vazgeçmeli, birer savaş karargahına dönüşen kamplar derhal kapatılmalıdır.

Kardeş Suriye halkıyla savaş istemiyoruz!

Savaşa Hayır, savaş tezkerelerine hayır”

(soL-Ankara)