TKP'den gözaltı ve tutuklama açıklaması: Diktatöre yanıtımızdır!

Türkiye Komünist Partisi Merkez Komitesi, bir parti üyesi ve 2 parti dostunun tutuklanması, TKP MK üyesi Erkan Baş, İstanbul İl Sekreteri Kamil Tekerek, TKP MSK üyesi ve Fikir Kulüpleri Federasyonu sözcüsü Erçin Fırat ve parti üyelerinin gözaltına alınmasına ilişkin açıklama yaptı.

Türkiye Komünist Partisi, AKP'nin Haziran Direnişi saldırılarına ve parti üye ve yöneticilerinin gözaltına alınması ve tutuklanmasına ilişkin bir açıklama yaptı.

TKP MK imzalı açıklama şu şekilde:

DİKTATÖRE YANITIMIZDIR

Yaklaşık 1.5 aydır hükümetin sürdürdüğü "Gezi Parkı Terörü" dün parkın halka açılıp tekrar kapatılması ve yeni gözaltılarla devam etmiştir. Gözaltına alınanlar arasında çok sayıda meslek örgütü ve siyasi parti yöneticisinin yanı sıra, Türkiye Komünist Partisi Merkez Komite üyesi Erkan Baş, İstanbul İl Sekreteri Kamil Tekerek, TKP MSK üyesi ve Fikir Kulüpleri Federasyonu sözcüsü Erçin Fırat, Kocaeli İl yöneticisi Çağlar Özkan ile parti üyeleri ve dostları da bulunmaktadır.

Geçtiğimiz cumartesi günü polis saldırısında gözaltına alınan TKP üyesi Alican Sünnetçioğlu ve iki parti dostumuz ise baret taktığı için tutuklanmıştır.

Bütün bunlar diktatörün ve onun hukuksuz talimatlarıyla hareket eden kamu görevlilerinin bir yandan zalimliğini bir yandan da acizliğini göstermektedir. Görüldü ki, halk bu zorbalığa boyun eğmiyor. Türkiye Komünist Partisi, diktatörün saçmalıklarına prim vermez.Gözaltı ve tutuklama skandallarına yanıtımız, yaptıklarımızı daha iyi yapmak olacaktır.

1.TKP halkın haftalardır dilinden düşmeyen "hükümet istifa" sloganını çok önemsemektedir. Milyonların bu talebini örgütleyecek, çoğaltacak ve diktatörün karşısına daha da güçlü dikileceğiz.Yurttaşları "hükümet istifa" kampanyasına imzasıyla katılmaya, bu talebi yaymaya, çevrelerini bu talep doğrultusunda örgütlemeye çağırıyoruz.

2. Diktatörün talimatı ne olursa olsun, yargı mensuplarını hukuksuz kararlara imza atmamaları konusunda uyarıyoruz. TKP, polis ve hukuk terörüne başvuranları her tür platformda rezil etmeye kararlıdır. Hiçbir yargı mensubu, daha sonra utanacağı davranışlara girmemelidir. Tüm gözaltına alınanlar derhal serbest bırakılmalı, tutuklama kararları bozulmalıdır.

3. TKP'nin Haziran ayında başlattığı örgütlenme hamlesi bütün hızıyla sürmektedir. Anlaşılan bu hamleye Emniyet Müdürlüğü, bazı savcı ve hakimler de katılmaya karar vermişler. Çünkü haksız yere özgürlükleri kısıtlanan her TKP üyesinin gözaltında ya da tutuklu olarak geçirdiği her gün için o üyenin bağlı bulunduğu parti örgütüne beş yeni kişiyi Türkiye Komünist Partisi üyesi yapma görevi verilmiştir. Gözaltılarla, tutuklamalarla mücadeleden ayırmak istedikleri TKP'lilerin yokluğunu hissettirmemek için yeni yoldaşlarımızın görev başında olacağı bilinmelidir.

4. TKP, "hükümet istifa" diyen halkın seçeneksiz kalmaması gerektiğini sürekli vurgulamıştır. Boyun eğmeyen halkın kendi seçeneğini yaratması, diktatörün de sonunu hızlandıracaktır. TKP bu doğrultuda çalışmalarını yoğunlaştıracak, yaygın halk toplantıları düzenleyerek halkçı seçeneğin ortaya çıkması için üzerine düşeni yapacaktır.

Türkiye Komünist Partisi

Merkez Komite

(soL - Haber Merkezi)