TKP’den Fazıl Say’a destek açıklaması

Twitter’dan Ömer Hayyam’a ait bir dörtlüğü paylaşmasının ardından hakkında 1,5 yıl hapis istemiyle dava açılan Fazıl Say’a bir destek de TKP’den geldi.

Ömer Hayyam’ın bir dörtlüğünü paylaşması dolayısıyla “halkı kin ve düşmanlığa tahrik” ve “dini değerlere hakaret” suçlamalarıyla yarın hâkim karşısına çıkacak olan Fazıl Say’a TKP’den destek açıklaması geldi.

Türkiye Komünist Partisi Genel Merkez imzasıyla yayınlanan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Madem karanlık bir dönem, o zaman aydınlatalım diyen Fazıl Say’ın yanındayız!

Türkiye’de AKP iktidarının kendinden olmayan herkese yönelik baskı, dayatma ve hapis zorbalığı devam ediyor. Gazetecilerin, aydınların, milletvekillerinin, öğrencilerin, binlerce Kürt siyasetçisinin hapiste olduğu AKP rejiminde sanata ve aydınlara yönelik bu gerici tutum şaşırtıcı değil. Bu rejim emekçi halkımıza dönük yalanlarla, aydınlara dönük ise baskıyla ayakta durmaktadır.

Evrensel sanatçılarımızdan piyanist ve besteci Fazıl Say hakkında elektronik sosyal medyada Ortadoğu halklarının ortak kültürel değeri olan Ömer Hayyam’ın bir dörtlüğünü paylaştığı için açılan dava akıllara ziyandır. Bu durum kabul edilemez!

Sosyal medyada paylaştığı mesajı nedeniyle "halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri alenen aşağılama" suçlamasıyla 1,5 yıla kadar hapis cezası istemiyle açılan davanın ilk duruşması 18 Ekim Perşembe günü saat 9:00’da Çağlayan Adliyesi’nde görülecek.

Türkiye Komünist Partisi olarak, “madem karanlık bir dönem, o zaman aydınlatalım!” diyen Fazıl Say’ın yanında olacağız! Bütün dostlarımızı ve ülkenin aydınlık insanlarını, ülkemizin aydınlık geleceği için Fazıl Say’ın duruşmasına çağırıyoruz!”

(soL - Haber Merkezi)