TKP'den bayramın ikinci gününde Haziran ziyaretleri

Türkiye Komünist Partisi İstanbul İl Örgütü, bayramın ikinci gününde Haziran Direnişi'nde hayatını kaybeden Mehmet Ayvalıtaş'ın ailesini, bayrak satıcısı Ali Sarıçiçek'i ve Berkin Elvan'ın ailesini ziyaret etti.

(soL - İstanbul) Türkiye Komünist Partisi İstanbul İl Örgütü, bayramın ikinci gününde Haziran ziyaretleri gerçekleştirdi.

İlk ziyaret Mehmet'in ailesine
İlk olarak direnişte hayatını kaybeden Mehmet Ayvalıtaş'ın ailesini ziyaret eden TKP heyetinde İstanbul İl Komitesi'nden Kamil Tekerek, Ahmet Yenil, Avukat Aysel Tekerek, Ataşehir İlçe Başkanı Cem Bektaş yer aldı.

soL gazetesi temsilcisinin de yer aldığı ziyarette, Mehmet Ayvalıtaş için karanfil getirilerek dayanışma mesajı iletildi.

Mehmetsiz ilk bayramını geçiren aile, davada henüz hiçbir gelişme olmamasına oldukça tepkili. Mehmet'in anneannesi "alkolün günahından bahsedenler gençlerin ölümünün suç olduğunu bilmiyorlar mı" diyerek tepkisini dile getirdi.

Bayrak satıcısı Ali Sarıçiçek de ziyaret edildi
Ayvalıtaş ailesine yapılan ziyaretinin ardından İstiklal Caddesi'nde bayrak satarken gözaltına alınıp tutuklanan ardından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan Ali Sarıçiçek'in ailesi ziyaret edildi.

Ziyarette TKP İstanbul İl Komitesi ve soL gazetesi çalışanları dayanışmalarını iletti.

Ziyarette konuşan Ali Sarıçiçek'in eşi Merhamet Sarıçiçek, direnişin herkesi birleştirdiğini vurgularken, Başbakan'ın 3 çocuk açıklamalarına ise "biz o istediği için çocuk yapmayız. Aydınlık gelecek olsun diye çocuk yetiştiririz" diyerek yanıt verdi.

Berkin Elvan ziyareti
Son olarak polisin gaz bombası ile başından vurduğu ve uzun süredir yoğun bakımda tutulan Berkin Elvan'ın ailesi ziyaret edildi.

Berkin'in babası Sami Elvan, ziyaret için teşekkürlerini iletirken, Berkin'e yapılan saldırının bilinçli olduğunu ifade etti. "Bayramda ve babalar gününde AKP'nin bize hediyesi Berkin'in vurulması oldu" diyen Elvan, "Bundan sonra biz, mücadelede olanlarla kardeş olduk ve birlikte olarak güçlü olacağız" dedi.