TKP'den açıklama: Polis Müslüman Gençlik'in emrinde

Türkiye Komünist Partisi Genel Merkezi, Yıldız Teknik Üniversitesi'nde dünkü gerici saldırının ardından bugün gerçekleşen polis saldırına ilişkin bir açıklama yayımladı.

Türkiye Komünist Partisi (TKP) tarafından yapılan açıklama şöyle:

"Üniversitede sakallı çetelerden sonra çevik kuvvet sahne aldı
Polis Müslüman Gençlik'in emrinde

Yıldız Teknik Üniversitesi'nde TKP'li Öğrencilerin 6 Kasım günü yapılacak olan YÖK protestosunu duyurdukları afişlere dün sakallı çeteler saldırdı. Müslüman Öğrenciler adıyla kendilerini duyuran çetelerin sonuç alamaması üzerine, bugün Çevik Kuvvet okula girerek, afiş yırtma ve solcu öğrencilere saldırma görevini yerine getirdi.

YÖK tarafından yayınlanan “Türban” ve “Polis” genelgelerinin Yıldız Teknik Üniversitesi'nde eli sopalı islamcı gruplar ve polis eliyle uygulamaya konulduğu görülmektedir.

20 Ekim Çarşamba günü kendilerine Müslüman Öğrenciler diyen çeteler okula asılmış duvar gazetelerini yırtmak istedi. Üniversitelere polisin sokulması, paralı eğitim ve türban konularına değinen ve YÖK'ün kuruluş yıldönümünde protesto eylemine çağıran duvar gazetelerine öğrenciler sahip çıktı ve sopalarla saldıran sakallı çetelerle öğrencilerin arasına özel güvenlik kuvvetleri girdi. Şans eseri kimsenin yaralanmadığı, bir biçimde sonuçlanan bu olaydan sonra 21 Ekim Perşembe günü saldırı tekrarlandı. Duvar gazetelerini hedef alan sakallı çetelerin sopalarla yapmayı denedikleri güç gösterisi yine yarım kaldı.

Sopalı çetelerin geri çekilmesinin ardından Çevik Kuvvet Ekipleri okula girdi ve doğrudan öğrencilere saldırdı. Öğrencilerin coplandığı, biber gazı ile zehirlendikleri saldırı sonrasında okulda polis terörü devam ediyor.

Yıldız Teknik Üniversitesi'nde, üniversite yönetiminin, YÖK'ün, polisin ve gerici örgütlerin rol aldığı bir oyun sahnelenmektedir.

Üniversitelerimizi, farklı düşünenlerin polis copu ve biber gazıyla bastırıldığı medreseler haline getirmeyi amaçlayan bu oyunu durdurmak hepimizin görevidir.

Üniversite gençliğimize bugün sahip çıkacağız, ülkemizin sadece üniversitelerini değil geleceğini kazanacağız.

Başka bir yol olmadığını hatırlatıyor, kafasını kuma gömenleri bir kez daha uyarıyoruz.

Türkiye Komünist Partisi
Genel Merkez"

(soL - Haber Merkezi)