TKP'den açıklama 'Kazanan halktır'

TKP haftalardır süren halk direnişi ile ilgili bir açıklama yaparak bu sürecin kazananının tartışmasız halk olduğunu ve geleceği kazanmanın örgütlü olmaktan geçtiğini belirtti, herkesi parti saflarına örgütlü mücadeleye katılmaya çağırdı.

TKP MK tarafından yapılan açıklama şöyle:

"Kazanan Halktır!

Haftalardır süren direnişi, görülmemiş bir polis terörü ve duyulmamış bir yalan kampanyasıyla söndüreceğini sanan Tayyip Erdoğan ve arkadaşları yanılıyorlar.

Direnişin bugün, yarın, gelecek hafta hangi biçimleri alacağını tartışmıyoruz. Önemli olan AKP diktatörlüğünün yok saydığı HALK'ın ayağa kalkmış olmasıdır.

Halkımız “boyun eğme” çağrısına olumlu yanıt vermiş, milyonlarca insan sokaklarda ölüm riski altında direnmiş, bu sayının çok fazlası camlarda, balkonlarda tencereleri tavalarıyla ayağa kalkmıştır. Ülkenin yarısını değil, büyük çoğunluğunu oluşturan çok daha geniş bir kesim AKP'nin bu tepkiyi fazlasıyla hak ettiğini düşünmekte, yüreğini direnişin yanına koymaktadır.

AKP'nin safında devlet olanakları vardır. Ayar vermekle birlikte “güven duymaya” devam eden “piyasalar” vardır. Piyasalara yön veren emperyalistler, uluslararası sermaye vardır. AKP'nin safında Başbakanın “g.tünün kılı” olmakla övünen cehalet ve lumpenlik vardır. Bu kepazeliği AKP'yle birlikte yaratmış bulunan diğer gericiler vardır. Yaşanan krizin, piyasadan emperyalizme, gericilikten cehalete uzanan düzene fazla zarar vermemesini gözeten türlü çeşit “majestelerinin muhalefeti” vardır.

Başka zaman olsa bu kadar destekten çok kalabalık güruhlar çıkabilirdi. Oysa bugün AKP mitingleri direnişin ortaya çıkarttığı kitlesellikle nicel anlamda da başa çıkamamıştır.

AKP'nin karşısında ise halk var!

Kitlesiyle, aklıyla, cesaretiyle, kararlılığıyla, gençleriyle, o gençlerin ana babalarıyla, kadınıyla erkeğiyle, işçisiyle işsiziyle, bilgisayar mühendisi ve bakkalıyla... HALK!

Türkiye Komünist Partisi direnişin temel kazanımının bu olduğu inancındadır. Türkiye'de Halk ayağa kalkmıştır. Polis vahşeti direnişin temposunu, biçimini etkileyebilir. Ama o kadar. Hiçbir kuvvet halkımızı yeniden vurdumduymazlık, boşvermişlik kovuklarına geri sokamaz, boyun eğdiremez. “Biz adam olmayız” sözü tarihe gömüldü. Ödediğimiz bedeller boşuna ödenmedi.

Bu kazanım, ülkemizin bugünü ve yarınıdır. Halkımız geleceğe bakmayı hak etmiştir. Halkımız geleceğe bakmalıdır.

Geleceği kazanmanın ön koşulu ise bellidir: Örgütlenmek!

Boyun eğmeyen halk örgütlenmeye dünden çok daha yatkın olacak. Türkiye, çok kısa süre içinde, bugüne kadar olduğundan çok daha örgütlü bir toplum haline gelecek. Örgütsüzlüğün damga vurduğu bir direniş bu kadar büyük kazanımlar getirmişse, örgütlü bir halkın neler yapacağını varın siz düşünün!

TKP direniş boyunca herkesin gördüğü gibi her yerde elinden geleni yaptı. TKP direnişin öncesinde olduğundan çok daha güçlüdür, deneyimlidir, her coğrafyada nüfusun her kesiminin içinde hareket etme becerisine sahiptir. TKP kitle hareketinde özgün bir yer edinmiştir.

Eğer geleceği kazanmak için örgütlü olmak gerektiği açıksa, Türkiye Komünist Partisi halkımızın örgütlenme susuzluğunu gidereceği, gidermesi gereken kaynaktır.

Halkımızı parti saflarına çağırıyoruz!

Boyun eğmeyen halkımızı sevgiyle, saygıyla, coşkuyla kucaklıyoruz.

TKP Merkez Komitesi
17 Haziran 2013"

(soL -Haber Merkezi)