TKP'de ayrışma tamamlandı

Türkiye Komünist Partisi'nde yaşanan ayrışma, tarafların anlaşması neticesinde tamamlandı.

(soL - Haber Merkezi) Türkiye Komünist Partisi'nde (TKP) yaşanan taraflaşma, tarafların bir denetleme heyetinin gözetiminde ayrışmasıyla birlikte sonuçlandı.

Yapılan açıklama şöyle:

"Basına ve kamuoyuna,

13 Temmuz'da yapılan “TKP Atılım Kongresi” ve “TKP 12. Kongre” toplantılarını takiben iki taraf arasında ve denetleme heyeti gözetiminde sürdürülen görüşmeler 18 Temmuz Cuma günü tamamlanmış, taraflar arasında bir protokol hazırlanarak imzalanmış bulunmaktadır.

Bu anlaşma itibariyle, partimizin iki kongreli süreci boyunca tarafları ifade eden “Atılım Kongresi” ve “12. Kongre” tanımlamaları siyasi çalışma bağlamında sona erecektir. Taraflar yeni tüzel kişilikleriyle siyasi faaliyetlerini sürdüreceklerini karar altına almıştır. Bu doğrultuda TKP adı ve hukuki kazanımları koruma altına alınmıştır.

Partinin doğrudan ve dolaylı bir dizi çalışması birlikte, sağduyuyla değerlendirilmiş ve mümkün olan en sağlıklı ayrışma planı karar altına alınmıştır.

Bunun yanında taraflar TKP adı ve amblemini kullanmamak konusunda anlaşmışlardır. Bu sürecin sonunda ise Türkiye Komünist Partisi adı ülke siyasetinde hak ettiği yere mutlaka geri döndürülecektir."