TKP Van İl Örgütü: 'Hangi yüzle geldin Tayyip?'

TKP Van İl Örgütü, Van depreminin birinci yılında kente gideceği açıklanan Başbakan Erdoğan'a "hangi yüzle geliyorsun?" diye sordu.

Türkiye Komünist Partisi Van İl Örgütü, depremin birinci yılında Van'a gideceği açıklanan Başbakan Erdoğan'a "hangi yüzle geliyorsun?" sorusunu yöneltti. Başbakanın bir yıldır çözülemeyen sorunların, derinleşen acıların üzerini örtmek üzere Van'a geleceğini söyleyen açıklama şu şekilde:

Tayyip Erdoğan bugün Van'a geliyor. Ölenlere rahmet, kalanlara başsağlığı dilemek, mevlit programına katılmak ve altyapısı dahi tamamlanmamış TOKİ'leri teslim etmek için geliyor. Tayyip Erdoğan bir yıldır çözülmeyen sorunların, derinleşen acıların üstünü örtmeye geliyor.

Türkiye Komünist Partisi Van İl Örgütü olarak Tayyip Erdoğan'a soruyoruz

Hakkını arayan depremzedelere sıkılan biber gazı ve sallanan coplar hâlâ aklımızdayken, Van'a hangi yüzle geldiniz?

Suriye'deki sığınmacılara anında konteyner sağlarken, Van halkını uzun süre çadıra mahkum edip çocuklarımızın yangında ölmesine sebep olurken, Van'a hangi yüzle geldiniz?

Deprem vergilerini, duble yollara kullandığınız Van depremi ile açığa çıktı. Halkın vergisini seçim propagandalarında kullanıp, depremzedelere kaynak dahi ayırmazken, Van'a hangi yüzle geldiniz?

"Van için tek yürek olduk." dediniz. "Milyarlarca lira para topladık." dediniz. Bu paraların nereye harcandığının hesabını bile vermeden, Van'a hangi yüzle geldiniz?

Kiracıları konteynerlerden çıkarmaya çalışıyor, başınızın çaresine bakın diyorsunuz. Yoksul Van halkının yüzüne bile bakamazken, Van'a hangi yüzle geldiniz?

İşsizliğin en yoğun olduğu yerlerden biri olan Van'da “afet konutu” adı altında TOKİ'leri Van halkına satıyor, 20 yıl borçlandırıyor, 75 bin lira istiyorsunuz. TOKİ ticaretine değil hizmete ihtiyaç duyan Van'a hangi yüzle geldiniz?

Eğitimi ve sağlığı depremden sonra iyileştirmeniz gerekirken, daha kötü hale getirdiniz. Doktor sayısı depremden öncesine göre daha az, eğitim ise felç durumda. Kendi çocuklarınızı Amerika’da okuturken, çocuklarını okula gönderecek parayı bile bulamayan Van'a hangi yüzle geldiniz?

Bayram Otel'e güvendiğini söyleyip onlarca kişinin ölümüne davetiye çıkaran valinizi, halka cop sallatan Beşir Atalay'ınızı da alıp gidin.
Van halkının yalanlarınıza karnı toktur. Ancak, onurlu ve insanca yaşamaya açtır.

(soL-Van)