TKP “Ulusal İsyan Günü”nü kutlayacak

Türkiye Komünist Partisi, Küba’da “Ulusal İsyan Günü” kabul edilen 26 Temmuz vesilesiyle İstanbul’da Küba’yla dayanışma etkinliği düzenliyor.

1953 yılında Fidel Castro ve çok sayıda devrimci Kübalı gencin Moncada ve Bayamo kışlalarına saldırdıkları ve devrimla sonuçlanacak olan Batista’ya karşı mücadelenin en önemli dönemeci sayılan 26 Temmuz günü, “Ulusal İsyan Günü” olarak tüm ülkede coşkulu etkinliklerle kutlanıyor.

İstanbul’da da Türkiye Komünist Partisi (TKP), Fidel ve yoldaşlarının bu gözüpek devrimci eyleminin yıldönümünde Küba Devrimi’yle dayanışma etkinliği düzenliyor.

Etkinlik 25 Temmuz Pazar akşamı saat 20:00’de Taksim Gezi Parkı’nda düzenlenecek. Etkinliğe Küba Komünist Partisi Uluslararası İlişkiler Departmanı Avrupa Sorumlusu Julio Garmendia Pena ve TKP Siyasi Büro üyesi Kemal Okuyan katılarak birer konuşma yapacaklar.

Küba Ankara Büyükelçisi Jorge Quesada Concepción ve Venezuela İstanbul Başkonsolosu José Bracho Reyes’in de katılacakları etkinlikte Bulutsuzluk Özlemi, Gülcan Altan ve Caribbean Band de müzikleriyle Küba dostlarıyla birlikte olacaklar.

(soL - Haber Merkezi)