TKP: Tayyip, yeter artık!

Mecliste görüşülen Toplu İş İlişkileri Yasa Tasarısı'nı protesto eden DİSK ve Sendikal Güç Birliği Platformu (SGBP) üyelerine yapılan polis saldırısına ilişkin TKP’den bir basın açıklaması geldi.

AKP’nin işçi düşmanı Toplu İş İlişkileri Yasa Tasarısı'nı protesto eden işçilere polislerin düzenlediği saldırıya ilişkin TKP tarafından yapılan açıklamada, “İktidarın polisi bu sefer Ankara’da saldırdı, Tayyip, yeter artık” denildi.

Türkiye Komünist Partisi Merkez Komitesi imzalı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"AKP işçi düşmanı yasalarını geçirmek için meclisteki çoğunluğunun yanına polis şiddetini ekleyerek işçi sınıfını susturmak istiyor.

Mecliste görüşülen işçi haklarını budayan Toplu İş İlişkileri Yasa Tasarısı'nı protesto eden DİSK ve Sendikal Güç Birliği Platformu (SGBP) üyelerine AKP’nin polisi biber gazlı, coplu müdahalede bulunup tazyikli su sıktı.
Doğrudan iktidarın talimatıyla gerçekleşen bu saldırıda yaralanan kardeşlerimize geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor, bir kez daha emekçi düşmanlarına boyun eğmeyeceğimizi ilan ediyoruz.

Her fırsatta işçi-emekçi düşmanı yüzünü gösteren AKP hükümeti, Meclis'te görüşülen Toplu İş İlişkileri Yasa Tasarısı’nı protesto eden DİSK ve Sendikal Güç Birliği Platformu (SGBP) üyelerinin karşısına yine gaz bombalı polisleriyle çıktı.

Yasa tasarısının görüşülmesi sırasında, bu tasarıyı protesto etmek ve seslerini duyurmak için meclis önünde olmak isteyen DİSK yöneticileri ile eyleme destek veren, içlerinde üyelerimizin de bulunduğu emekçilere karşı gerçekleştirilen bu alçakça saldırıyı lanetliyoruz.

AKP hükümetinin iç ve dış politikada yaşadığı sıkışma artık gizlenemeyecek boyutlara gelmiş durumda. Görülen o ki AKP, bu süreci atlatmak için halk düşmanı politikalarına karşı sesini yükselten bütün toplumsal kesimleri baskı ve şiddet yoluyla sindirmek istiyor.

Ülkemizin bir savaşa doğru sürüklenmesine karşı çıkanlara, iktidarın gerici politikalarına teslim olmayanlara, emekçi düşmanı adımlara karşı direnenlere uygulanan bu sistematik şiddetin doğrudan iktidar tarafından yönlendirildiği açıktır.

AKP hükümetini ve Başbakanı uyarıyoruz: Bu saldırıların iktidarınızın ömrünü uzatacağını düşünüyorsanız, hayal görüyorsunuz. Ülkemizi emekçiler için bir cehenneme çeviren uygulamalarınıza devam ettiğiniz sürece ülkenin her yerinde direnenler karşınıza dikilecektir.
Bu halk düşmanı politikalarla iktidarınızın çok uzun sürmeyeceğini bir kez daha hatırlatmak isteriz. Suçlarınıza yeni suçlar eklemeyin emekçilere, halka dönük saldırılardan derhal vazgeçin.

Saldırıda yaralanan işçi kardeşlerimize, geçmiş olsun dileklerimizi iletirken, Türkiye Komünist Partisi’nin bütün gücüyle, direnen emekçilerin yanında, kavganın içinde yer alacağını bir kez daha ilan ediyoruz."

(soL - Haber Merkezi)