TKP Taksim'de düzenlenecek 12 Eylül protestosuna çağırdı

Türkiye Komünist Partisi İstanbul İl Örgütü bir açıklama yayınlayarak, 12 Eylül’ü protesto etmek amacıyla bugün saat 19:30’da Taksim’de düzenlenecek yürüyüşe çağırdı.

TKP İstanbul İl Örgütü yayınladığı açıklamayla 12 Eylül’ü protesto etmek amacıyla 19:30’da Taksim’de düzenlenecek yürüyüşe çağırdı.

12 Eylül’ün dünün değil bugünün davası olduğu belirtilen açıklamada, "AKP’ye bakan 12 Eylül’ü görecektir" denildi.

Açıklamada piyasacılığın, işçi sınıfına düşmanlığın, İslamcı-gerici ideolojinin, emperyalizm işbirlikçiliğinin otuz yılı aşkın bir süredir Türkiye toplumuna dayatıldığının altını çizilirken, 12 Eylül çocuğu AKP’nin bu zihniyetin bu topraklara kazık çakması için amansız bir mücadele verdiği vurgulandı.

Ancak AKP’nin Türkiye gerçekliğini yansıtmadığına dikkat çekilen açıklamada, “AKP’nin gerici, piyasacı ve işbirlikçi 'İkinci Cumhuriyet’i', 12 Eylül mantığı ile birlikte duvara toslamaya adaydır” denildi.

TKP İstanbul İl Örgütü tarafından yapılan açıklamanın tam metni şöyle:

12 Eylül'le davamız dünün değil bugünün davasıdır.

AKP'ye bakan 12 Eylül'ü görmelidir.

12 Eylül günü, faşist darbeye ve onun uzantısı olan yeni Osmanlıcı rejime kafa tutmak için Taksim'deyiz.

12 Eylül günü “Sen Türkiye değilsin” dediğimiz AKP'ye "Uzantısı olduğun faşist darbe ile birlikte tarihin çöplüğüne gideceksin" demek için Taksim’deyiz.

12 Eylül darbesinin 32. yılında, AKP iktidarının on yılı hakkında da bir şeyler söylenmelidir.

12 Eylül karanlığının neleri gizlemeye çalıştığını bu ülkenin devrimcileri görüyorlar diye düşünüyoruz: Daha piyasacı bir rejim ve işçi sınıfına düşmanlık, İslamcı-gerici ideolojinin siyasi iktidarın bir parçası olması ve buradan bütün topluma yayılması, sınır tanımayan bir emperyalizm işbirlikçiliği ve emekçilere boyun eğdirilmesi...

Türkiye otuz yılı geçen bir süredir bunları yaşamaya devam ediyor. AKP iktidarı ise her zaman dile getirdiğimiz şekliyle 12 Eylül’ün çocuğu olarak, yukarıda saydığımız zihniyetin bu topraklara kazık çakması için amansız bir mücadele vermektedir.

Ancak AKP’nin gerici, piyasacı ve işbirlikçi “İkinci Cumhuriyet’i”, 12 Eylül mantığı ile birlikte duvara toslamaya adaydır.

Bugün AKP’nin kurduğu sahnede oynayan sahte 12 Eylül yargılamasına kanmak değil, AKP’nin karşına emekçiler tarafından örülecek “Sen Türkiye Değilsin” duvarına omuz vermek temel görevdir.

Türkiye Komünist Partisi İstanbul İl Örgütü bu temel görevi hayata geçirmek için, 12 Eylül 2012 tarihinde saat 19:30 Taksim’den başlayacak yürüyüşe katılma kararı almıştır.

Bütün üye ve dostlarımızı Türkiye Komünist Partisi ile birlikte olmaya AKP’ye “Sen Türkiye değilsin” demeye çağırıyoruz.

Türkiye Komünist Partisi İstanbul İl Örgütü

(Yürüyüşe katılmak amacıyla saat 19:00’da TKP Beyoğlu ilçe binası önünde buluşulacaktır.)

(soL-Haber Merkezi)