TKP, örgüt açılışlarına devam ediyor

Türkiye Komünist Partisi 92. kuruluş yılı etkinlikleri çerçevesinde yaptığı örgüt açılışlarını Muğla-Fethiye, Aydın-Söke ve İzmir-Bergama örgütlerinin açılışıyla sürdürdü.

Fethiye’de gerçekleştirilen açılış öncesi bir basın açıklaması gerçekleştirildi. Ardından Fethiye merkez dispanser sokaktaki yeni ilçe binasında bir etkinlik düzenlendi.

Açılış etkinliğinde ilçe yönetiminden Burhan Konu, Fethiye’de TKP neyi hedeflediğine ve nasıl bir çalışma yürüteceğine dair bilgi verdi.
Konu, Fethiye’nin tarım, turizm, HES ve gençlik başlıklarının mücadele hatlarını belirleyen başlıklar olduğunu ve bu alanlarda derinleşmenin ve mevzi elde edilmesi konusunda hızlı adımlar atılması gerektiğini belirtti.

Açılış etkinliğe katılan TKP merkez yöneticilerinde Levent İncedere de söz alarak, AKP’nin izlediği politikalarla kendi doğal sınırına hızla yaklaştığına dikkat çekti. Sosyalizmin bugün bir seçenek olarak fazlasıyla güncel olduğunu vurguladı.

İncedere, “Türkiye işçi sınıfı mücadelesinin, yoksul halk, emekçi halk mücadelesinin, AKP’nin hızla yaklaştığı duvarın içeriğini güçlendirmek, duvarı sertleştirmek, çarpışmanın şiddetini artırmak gibi sorumluluğu vardır“dedi.

Ayrıca AKP’nin son dönemde yapmak isteyip yapamadıklarına değinen İncedere, ülkede toplumsal kaynama yokken, büyük bir halk tepkisi yokken dahi AKP’nin istediklerini gerçekleştirememesinin AKP’nin kendi doğal sınırına yaklaşmasıyla ilişkili olduğunu ifade etti.

Yeni açılan örgütlerden bir diğeri de Aydın Söke örgütü oldu.

Açılış Söke ilçe binasının bulunduğu Konak mah. Tuntaş iş merkezinde gerçekleştirildi.

Açılışta konuşan TKP Söke ilçe başkanı Hüseyin Yalçın, “TKP işçi sınıfı mücadelesinde önemli bir yeri olan, işçi sınıfının iktidara gelmesi yolunda önemli bir mesafe kat etmiş olan bir siyasi oluşumdur. Söke işçi sayısı bakımından Türkiye'nin önemli bir ilçesidir. TKP Söke'de işçi sınıfının mücadelesinde artık çok daha kuvvetli bir şekilde görevini yerine getirecektir” dedi.

Son sözü Merkez Sekreterler komitesi üyesi İbrahim Bulut aldı ve Sökelilere şunları söyledi:

"Türkiye Komünist Partisi 93.yaşına girerken kuruluşundan bugüne sermaye sınıfı için büyük bir tehdit oluşturmuştur. Mustafa Suphilerin katliamına rağmen Türkiye Komünist Partisini susturamadılar, tüketemediler. Tarih boyunca da sürekli sınıf mücadelesinin temel taşı olma görevini sürdürdü. Tarihe baktığımızda cezaevleri, işkenceler, sürgünlerle komünistleri yıldıramadılar. Nazım'ın bütün insanlığa mal olan o güzelim şiirlerini paylaşmasına engel olamadılar. Onlarca yoldaşımıza sürgün cezası vererek bu topraklarla olan bağını kesemediler. Türkiye Komünist Partisi her şart ve koşulda bu ülkenin namuslu insanlarına, bu ülkenin emekçi sınıflarına ulaşmanın bir yolunu buldu ve bulmaya da devam edecektir. Akp bir çok başlıkta duvara toslamıştır, eğitimde, sağlıkta, suriye meselesinde ve daha bir çok meselede Akp duvara toslamıştır. Ve biz sonuna kadar bu işin takipçisi olduğumuzu alanlarda, okullarda okul idarelerinde emekçi arkadaşlarımızla birlikte göstereceğiz. Genel olarak bakıldığında AKP'nin icraatlarında tam bir kaotik ortam söz konusudur. Bir kaos yaşanmaktadır. Bunun adı yönetememe halidir. Eğer buradan bir devrimci durum çıkmıyorsa işte orada bize görev düşüyor. Akp üç ay önce olduğu gibi pervasız davranamayacaktır. Bunu test etmiştir görmüştür. Artık Türkiye emekçileri pervasız olacaktır. Bundan sonra Söke'de de Türkiye’nin dört bir yanında da emekten yana bütün insanlar, eşitlikten ve özgürlükten yana herkes sesini daha fazla çıkarmalıdır, çıkaracaktır. Mücadelemiz her geçen gün daha da güçlenerek devam edecektir yaşasın Türkiye Komüst Partisi”

Gerçekleşen açılışların bir diğer adresi de İzmir Bergama’ydı.

Saat 17:00’de Cumhuriyet Meydanı Belediye Binası karşısındaki Ege İşhanı’nda örgüt binasında gerçekleştirilen açılışa TKP üyeleri ve dostları katıldı.

Açılış etkinliğindeki konuşmalarda AKP’nin sınırlarının her geçen gün daha da belirginleştiği ve AKP’ye karşı mücadelenin güçlendirilerek sürdürülmesi gerektiği üzerinden durulurken, TKP Bergama İlçe Örgütü katılımcılara bu mücadelede beraber yürüme çağrısı yaptı.

(soL-Ege)