TKP milletvekillerinden cevap bekliyor: 'Patriotları reddedip, ülkelerine geri yollayacak mısınız'

Türkiye Komünist Partisi, meclis kararı olmadan Patriot füzelerinin ve NATO askerlerinin Suriye sınırına yerleştirilmesi karşısında milletvekillerine ne yapacaklarını sordu. TKP, bugün gazetelerden duyurduğu ilanla da milletvekillerine, "Patriotları reddedip, ülkelerine geri yollayacak mısınız" sorusunu yöneltti.

Türkiye Komünist Partisi, Patriot füzelerinin ve NATO askerlerinin Suriye sınırına yerleştirilmesi karşısında TBMM'deki tüm milletvekillerine "Ne yapacaksınız" sorusunu yöneltti.

TKP'nin konuya ilişkin verdiği ilan şu şekilde:

Ne yapacaksınız?
Patriot füzelerinin yerleştirilmesi gerekçesiyle ülkemize NATO ülkelerinin askerleri gelmektedir. Bu asker girişi hukuksuzdur ve AKP hükümeti açıkça Anayasa suçu işlemektedir. Anayasa’nın 92. Maddesi’ne göre “yabancı silahlı kuvvetlerin Türkiye’de bulunmasına izin verme yetkisi Türkiye Büyük Millet Meclisinindir.”

Milletvekillerine 7 Ocak günü ilettiğimiz bir mektupla bu yetkiyi kullanmaya çağırdık, bu yetkiyi kullanmaktan kaçınıp, yürütme gücünün emri vakilerini kabullenmeleri durumunda hem siyasi hem de hukuki sorumluluklarının olacağını hatırlattık.

Meclis bypass edilmiştir
Patriotları yollayan, ülkemize askerini gönderen ülkelerde bile bunun meclis kararı alınarak yapıldığını hatırlattık. Asker gönderen mecliste görüşürken, bizde meclisin bypass edilmesinin vehametini anlattık.

Savaş kışkırtıcılığı ülkemizi savaş alanı haline getirecektir
Patriotların, Kürecik’teki radar üssü ile bir sistem oluşturduğunu bu sistemin amacının İran’ı İsrail karşısında savunmasız bırakmak olduğunu anlattık. Suriye’deki cihatçı grupları destekleyerek ülkemizi ABD çıkarları doğrultusunda hareket eden bir bölgesel savaş kışkırtıcısı durumuna düşüren, yurdumuzu bir potansiyel savaş alanı haline getiren politikalarla Patriotların bütünlük oluşturduğunu hatırlattık. Türkiye halkının çıkarlarının Patriot füzelerini ve onlarla gelen askerleri ülkelerine geri yollamaktan geçtiğini, halkımızın füzeleri ve yabancı askerleri istemediğini anlattık.

Meclis NATO’nun noter memuru değilse NATO’yu tartışmalıdır
Meclisin yetkisinin gasp edilmesine seyirci kalmasının onu NATO’nun noter memuru durumuna düşüreceğini anlattık. Bu durumda Patriotlarla birlikte NATO üyeliğini de tartışmamaları durumunda üyesi oldukları TBMM’nin ve onun kurumsal yetkilerinin tartışılır hale geleceğini söyledik.
Şimdi tekrar ve tüm halkın önünde soruyoruz. Ey sayın milletvekilleri ne yapacaksınız? Mektubumuzla size sorduğumuz soruya nasıl yanıt vereceksiniz?

Patriot füzeleri Akdeniz’de yol alıyor. Bu savaş kışkırtıcılığını durduracak mısınız?

“Yetki meclisindir, durun bakalım” diyecek misiniz?
Patriotları ve yabancı askerleri geri gönderin.
Acele cevap bekliyoruz. Tek tek her bir milletvekilinden.

Türkiye Komünist Partisi
Merkez Komite

Milletvekillerine yazdığımız mektubun tam metni şu ağ adresinden edinilebilir:
http://www.tkp.org.tr/basin-aciklamalari/tkp-merkez-komitesinden-tum-mil...

(soL - Haber Merkezi)