TKP: “Katil AKP, destekçisi ABD”

Türkiye Komünist Partisi, Şırnak’ın Uludere İlçesi’nde yaşanan ve 35 kişinin hayatını kaybettiği katliamın ardından İstanbul Kadıköy’de protesto yürüyüşü gerçekleştirdi. Kitlesel bir katılımın olduğu yürüyüşte, katil AKP’nin destekçisinin ABD olduğuna vurgu yapılırken, Uludere katliamının unutulmayacağı söylendi.

TKP İstanbul İl Örgütü, Şırnak’ın Uludere İlçesi’nde yaşanan katliamın ardından Kadıköy’de bir yürüyüş gerçekleştirdi. Oldukça kitlesel bir katılımın olduğu yürüyüşte sık sık “Katil AKP destekçisi ABD”, “Kardeşlik özgürlük sosyalizmde”, “Yaşasın halkların kardeşliği”, "Biji Bıratiya Gelan" sloganları atıldı.

Kadıköy Altıyol'dan başlayan yürüyüşün ardından Kadıköy İskelesi önünde bir araya gelen TKP İstanbul İl Örgütü adına basın açıklamasını TKP İstanbul İl Başkanı ve Merkez Komite üyesi Mehmet Kuzulugil gerçekleştirdi.

Katliamın sadece Uludere’deki çocuk ve gençlerin ölümünden ibaret olmadığını belirten Kuzulugil, ortada halklara boyun eğdirmek isteyen, özgürlükçü çıkışları bastırmak isteyen bir iktidar olduğunu söyledi.

"Yeni Osmanlı’nın Türkiye’ye biçtiği don katliamlardır" diyen Kuzulugil, AKP’nin demokrasisinin halkları bombalamak olduğunu dile getirdi.


Uludere’de olanların yasını sadece Kürt halkına bırakmamak gerektiğini belirten Kuzulugil, bunun olması durumunda Ortadoğu’da hakların yeni ölümlerle burun buruna geleceğini ifade etti.

Dikkat edilmesi gerek bir diğer noktanın daha altını çizmek gerektiğini belirten TKP MK üyesi Mehmet Kuzulugil şöyle konuştu: “Kan olan yerde her zaman bir harf ve iki sayı var. F-16 var. ABD emperyalizmi var. Onun taşeronları var.”

AKP’nin İslamcı-demokrat donunun giyilmesi durumunda yeni Uludere’ler yaşanabileceğine vurgu yapan Kuzulugil, “Uludere katliamını unutmayacağız. Bu topraklarda özgürlük çeşitli dillerde söylenir. Kürtçe, Türkçe söylenir. Ama emperyalizmin dilinden söylenmez. Onların işi kardeşliği bombalamak, bizim işimiz ise, kardeşliğin olduğu aydınlık güzel günler kurmaktır” dedi.

Basın açıklaması Kuzulugil'in konuşmasının ardından atılan "biji bıratiya gelan" sloganlarıyla sonlandırıldı.

(soL - İstanbul)