TKP: Kamu emekçilerinin grevini destekliyoruz!

Türkiye Komünist Partisi Genel Merkezi yaptığı açıklamayla 21 Aralık’ta sağlık emekçileri ve KESK’in yapacağı grevi destekleyeceğini duyurdu.

TKP Genel Merkezi 21 Aralık grevi öncesi bir açıklama yayınlayarak, greve destek vereceğini duyurdu ve halkı kamu emekçilerinin yanında yer almaya çağırdı.

"Bu ülkenin geleceği ve halkın hakları için"
Türkiye’de halka ve emekçilere dönük saldırıların daha da pervasızlaştığının belirtildiği açıklamada, AKP Hükümeti’nin, Meclis’e bile sorma gereği duymadan, bir gecede çıkardığı “Kanun Hükmünde Kararname”lerle bütün emekçileri ilgilendiren kararlar aldığı dile getirildi.

Bütün kamu hizmetlerinin ticarileştirildiğinin belirtildiği açıklama şöyle devam etti: “Hastaneler ticarethaneye dönüştürülüyor, üniversite hastanelerine el konuluyor, başta kamuda çalışan emekçiler olmak üzere neredeyse bütün çalışanların iş güvencesi ortadan kaldırılıyor. Bunun için emekçiler sokağa çıkıyor. Kamu emekçileri, sağlık emekçileri, eğitim emekçileri, üniversite hocaları Kanun Hükmünde Kararname ile emeğe ve akla saldırı karşısında 21 Aralık günü greve çıkıyorlar. Ülkemize, hakkımıza ve geleceğimize sahip çıkmak için 21 Aralık günü emekçilerin grevini destekleyelim. Kamu emekçilerinin verdiği mücadele, bu ülkenin geleceği ve halkın hakları içindir.”

(soL - Haber Merkezi)