TKP: İnsanlık Lenin'i unutmayacak

TKP Siyasi Bürosu tarafından büyük devrimci Lenin'in doğumunun 140. yılı dolayısıyla bir açıklama yayınlandı. Açıklamada, "Büyük işçi önderi, devrimci düşünce ve eylem insanı, Lenin'i 140. doğum yıldönümünde anıyoruz" denildi.

Türkiye Komünist Partisi (TKP) Siyasi Bürosu tarafından Vladimir İlyiç Lenin'in 140. doğumgününde bir açıklama yayınladı. "İnsanlık seni hiçbir zaman unutmayacak" başlığıyla yayınlanan açıklamada, Lenin'in "ezilenlerin dünyanın dört bir yanında sürdürmekte olduğu eşitlik ve özgürlük kavgasını aydınlatmaya" devam ettiği belirtildi.

Lenin'in Marksist düşünce ve pratiğin gelişmesine büyük katkıda bulunduğu vurgulanan açıklama şöyle:

"Bugün, bütün dünyanın işçilerinin, emekçilerinin, ezilen uluslarının en önemli liderlerinden birinin, Vladimir İlyiç Lenin'in 140. doğumgünü. 54 yıllık yaşamı boyunca insanlığın eşitlikçi ve özgürlükçü bir düzene kavuşması için zorlu mücadeleler yürüten bu büyük devrimci yalnızca Büyük Ekim Sosyalist Devrimi'ne ve onun sonucu ortaya çıkan Sovyetler Birliği'nde önderlik etmekle kalmadı, Marksist düşünce ve pratiğin gelişmesine çok önemli katkılarda bulundu.

Emperyalist barbarlık ve kapitalist sömürünün açlık ve yoksulluğa mahkum ettiği yüz milyonlarca kişi için Lenin hem yaşadığı yıllarda hem de sonrasında çok büyük bir ümit ve ilham kaynağı olurken, genç Sovyet iktidarından emperyalist ülkelerce işgal edilen Anadolu'da sürdürülen Kurtuluş Savaşı'na silah, cephane ve para gönderilmesini de sağladı.

Lenin bugün insanlığın önemli bölümünü açlık ve safelate mahkum eden ekonomik düzenin savunucusu ırkçı, gerici, militarist çevreler tarafından karalanmaya çalışılsa da, ezilenlerin dünyanın dört bir yanında sürdürmekte olduğu eşitlik ve özgürlük kavgasını aydınlatmaya devam ediyor.
Türkiye Komünist Partisi de, ülkenin bağımsızlığı için, adalet için, sosyalizm için mücadele ederken uluslararası işçi hareketinin tarihsel önderleri olan Marx, Engels ve Lenin'in bayrağını gururla taşıyor."