TKP direnen Loç Vadisi köylülerini ziyaret etti

TKP İstanbul İl Örgütü, Loç Vadisinde hidroelektrik santrali yapılmasına karşı direniş eylemi yapan köylüleri ziyaret etti. Orya şirketinin Kabataş'taki merkezi önünde gerçekleşen ziyarette, TKP'nin bu mücadeleyi desteklediği bildirilirken, köylüler mücadelenin durumu hakkında bilgi verdi.

Direnen Loç Vadisi köylülerinin eylemini ziyaret eden TKP'liler, memleketin derelerinin, vadilerinin ve topraklarının satışa çıkarılamayacağını, bunların bütün halka ait olduğunu belirtti. Ziyarette "Bu memleket bu halk satılık değil" ve "AKP defol bu memleket bizim" sloganları atılırken, halka ait değerlerin sermayeye satılmasına karşı verilen her mücadelede TKP'nin de yer alacağı vurgulandı.

Açıklamanın ardından köylülerle sohbet eden partililer, verilen mücadelenin seyri hakkında sorular sordu ve bilgi aldı. Köylülerin dayanışma defterine destek mesajları da yazılırken, bundan sonra Kabataş'ta süren direnişe daha sık ziyarette bulunulacağı belirtildi. Yapılan sohbetlerin ardından ziyareti sona erdiren TKP'liler, eylem yerinden ayrılsalar da köylülerin mücadelesinde olmaya devam edeceklerini vurguladılar.

Aynı anda orada olan Çağdaş Avukatlar Grubu'ndan avukatlar da, yaptıkları açıklamada köylülerin mücadelesine destek açıklamasında bulundu.

(soL - İstanbul)