TKP’den liberal borazanlara tepki

TKP, 3H Hareketi adlı grubun TEKEL işçilerini protesto etmeye niyetlendiği yerde bir eylem düzenledi. Açıklamada söz konusu grubun açıklamasının, “milyonlarca emekçiye hakaret etmek” olduğu belirtildi.

Türkiye Komünist Partisi İstanbul İl Örgütü, bugün saat 11:00’de Mecidiyeköy’deki eski TEKEL Fabrikası önünde bir eylem düzenledi. Eylemde, 3H hareketi adındaki bir grubun, TEKEL işçilerini suçlayan basın açıklamasına tepki gösterildi.

3H Hareketi ise, tepkilerden çekinerek eyleminin yerini değiştirdi ve Taksim’de AKM önünde Tekel işçilerini suçlayan bir basın açıklaması okudu.

TKP tarafından yapılan basın açıklamasında şunlar söylenildi:

Tuzu kuru saray borazanları diyor ki:
“Ekmek bulamıyorsanız pasta yiyin, biz öyle yapıyoruz”

TEKEL işçilerinin elli günü geçen bir süredir yürüttükleri mücadeleye yönelik tuzu kuru bir güruhun yayınlamış olduğu basın açıklaması, yüreği TEKEL işçisiyle birlikte atan Milyonlarca emekçiye yöneltilmiş bir hakarettir.

Bugün TEKEL direnişinin elli beşinci günündeyiz. TEKEL işçileri elli beş gündür tüm Türkiye'ye örnek olan bir direnişi sürdürüyor. TEKEL işçileri Ankara'nın soğuğunda biber gazına, polis copuna inat hakkını arıyor. TEKEL işçileri elli beş gündür tüm Türkiye'ye ders veriyor. Türkiye'deki milyonlarca insana uzun bir süredir unuttukları bir şeyi hatırlatıyor. İşçiler halkımıza hakkını aramanın ne demek olduğunu hatırlatıyor.
TEKEL işçilerinin yürüttüğü onurlu mücadeleye Başbakan gün aşırı laf yetiştirmekten geri kalmıyor. Başbakan yeri geliyor işçilerin yan gelip yattığını buyuruyor, yeri geldiğindeyse yürüttükleri mücadelenin hukuki olmadığını söylüyor. AKP açıkça TEKEL işçilerini düşman olarak gösteriyor. Saray medyası TEKEL işçilerinin mücadelesini karalamak için elinden geleni yapıyor. TEKEL işçisini halkın gözünden düşürmek için uğraşıyorlar.

AKP, TEKEL işçilerinin yürüttükleri mücadele ile diğer işçilere ve hakkını arayanlara örnek olmasından çekindiğinden bu karalama kampanyalarını yürütüyor. Hakkını almak için mücadele etmeyi unutmuş bir halkın ve işçi sınıfının ayağa kalkmasından ölesiye korktuklarından bunların hepsini yapıyorlar.

Geçtiğimiz günlerde tuzu kuru bir güruh, bir basın açıklaması ile TEKEL işçilerini protesto ettiklerini duyurdular. Yayınlanan açıklamada AKP'nin TEKEL işçilerine yapmış olduğu “teklifin” gayet yerinde ve makul olduğundan, işçilerin “bedavacılık” peşinde olduğundan söz ediliyor.
Yıllardır ekmeğini taştan çıkartan TEKEL işçisinin günlerdir yürüttüğü mücadeleye yöneltilmiş bir hakarettir. Mücadele etmeyen, hakkını aramayan, ucuz emek cennetine dönmüş bir Türkiye'nin hayalini kuranlar, utanmadan bir de biz TEKEL işçisinin çalışma koşullarına razıyız diyorlar. Hayatında herhangi bir fabrikanın kapısından dahi içeri girmeye cesaret edemeyecek bu tuzu kuru saray yalakası güruh kısaca “mücadele etmeyin” demektedir.

Belli ki bugüne kadar mücadele etmeye gerek duymayanlar, yıllardır güzel ülkemizin sırtına bir kene gibi yapışmış kodamanların borazanlığını yapma görevini kendilerinde görmektedir.

TKP, ekmeğini taştan çıkartan milyonlarca yoksul emekçinin sırtına yapışmış bu kodamanların TEKEL direnişi karalamasına müsaade etmeyecektir. TKP, Türkiye halkına hakkını aramayı tekrar hatırlatan TEKEL direnişinin elli beşinci gününü, güzel yurdumuzun çilekeş halkı adına selamlamaktadır.

Türkiye Komünist Partisi”

(soL – Haber Merkezi)