TKP: Cumartesi günü TEKEL işçilerinin yanındayız

Türkiye Komünist Partisi, Cumartesi günü İstanbul Kartal'da TEKEL işçileriyle birlikte bir eylem yapacak.

TKP İstanbul İl Örgütü, 27 Mart Cumartesi günü İstanbul Cevizli Tekel fabrikası önünde saat 11:00'de başlayacak bir eylemle TEKEL işçileriyle birlikte bir yürüyüş gerçekleştirileceğini duyurdu. Konuya ilişkin yapılan açıklama şöyle:

TEKEL İşçilerinin Yanında, Cumartesi Günü Kartal’dayız

TEKEL işçilerinin 78 günlük Ankara direnişinin Türkiye sathında güçlü bir şekilde devam ettiğini biliyoruz ve görüyoruz. 4-C statüsünde istihdama karşı verilen mücadele bugün Türkiye işçi sınıfının güvencesiz çalışma koşullarına karşı duruşu temsil etmeye başlamıştır. Dolayısıyla TEKEL işçilerinin mücadelesi bir memleket meselesine dönüşmüştür.

AKP hükümetinin emek düşmanı politikalarının ne olduğunu bizler çok iyi bilmekteyiz. Esnek çalışma, taşeronlaştırma, çalışma saatlerinin uzaması, grev ve sendika haklarının engellenmesi gibi başlıklar sermayedarların emekçilere karşı yüz yıllardır uyguladığı yöntemler olarak güncelliğini korumaya devam ediyor. Günümüz Türkiye’sinde AKP hükümeti, bu politikaların baş temsilcisi ve uygulayıcısıdır. Ülkeyi emperyalistlere pazarlayan, ülke çıkarlarını yerle bir eden, sosyal devleti ve tüm kamu hizmetlerini tasfiye sürecini işleten hükümet ile sermaye sınıfı arasında bir çelişki bulunmamaktadır. Bu büyük uzlaşı ülkemizi karanlığa doğru götürmektedir.

Böylesi bir dönemde TEKEL işçilerinin öncü mücadelesi tüm Türkiye sathında olanca hızıyla devam etmekte ve sınıf kardeşlerine örnek olmaktadır. Önümüzdeki Cumartesi günü İstanbul’da yapılacak olan Tekel işçileri yürüyüşü ve mitingi bu örneklerden birisini oluşturacaktır.

Tek Gıda-İş Sendikası 2 ve 8 no’lu şubelerinin de katılacağı halk yürüyüşü, 27 Mart Cumartesi günü İstanbul Cevizli Tekel fabrikası 09 kapısından saat 11:00’da başlayacak ve Kartal meydanında sonlanarak burada kitlesel bir basın açıklaması yapılacak.

Türkiye Komünist Partisi İstanbul İl Örgütü başından beri TEKEL işçilerinin yanında olduğu gibi bu yürüyüşte de yerini alacak ve mücadeleye güçlü bir omuz verecektir.

Tüm İstanbul halkına duyurulur.

Türkiye Komünist Partisi
İstanbul İl Örgütü

(soL - Haber Merkezi)