TKP Ankara'da patriot nöbetinde: 'Ülkemizde füze ve yabancı asker istemiyoruz'

Türkiye-Suriye sınırına Patriot füzelerinin yerleştirilmesine karşı Türkiye Komünist Partililer bugünden itibaren on gün boyunca Ankara’da Güvenpark’ta nöbet tutacak.

Türkiye’nin Suriye sınırına NATO üyeliği kapsamında Patriot füzelerin yerleştirilmesine karşı Türkiye Komünist Partisi on gün boyunca Ankara’da Güvenpark’ta nöbet tutacak.

Bugün saat 14.30'da Güvenpark'ta buluşacak olan TKP'lilerin eyleminin ardından nöbet başlayacak.

Savaşa geçit vermemek için on gün boyunca Güvenpark’ta nöbet tutacak olan TKP üye ve dostlarına çok sayıda aydın, sanatçı ve demokratik kitle örgütünün destek ziyaretlerinde bulunmaları beklenmekte.

TKP'nin konuya ilişkin "Ölmek ve öldürmek istiyor musunuz?" başlıklı bildirisi şu şekilde:

Patriotlar yola çıkmış. NATO füzelerine eşlik edecek yabancı askerler ise peyderpey geliyorlar. Söylüyor Başbakan: Savaşa hazırlanıyormuşuz!

Siz sokaktaki insanlar, size soruyoruz:

Suriye’nin Türkiye’yi tehdit ettiğine inanıyor musunuz?

Türkiye’yi yönetenler, hem Suriye hakkında “bir ucundan girip öte tarafından çıkarız” diye ileri geri konuşacaklar, hem de ülkeyi korumak için dünyanın silahını, yabancı askeri yığacaklar! Var mı bunun inanılacak tarafı!

İnanmıyoruz ve ülkemizde yabancı asker istemiyoruz!

Hükümet Türkiye’yi düpedüz bölgesel savaşa sürüklüyor. Bu savaşın bir tarafının ABD ve NATO olduğu aşikar. Gönderilenlerden gelenlerden belli! Diğer taraf ise komşumuz olan ülkeler. Soruyoruz size: Suriye’yle, İran’la bir derdiniz var mı?

Ama herhalde birilerinin savaştan çıkarı var! AKP Amerika Birleşik Devletleri’yle “stratejik ittifak” masallarıyla hızla bizi savaşa sürüklüyor.

NATO üyesi ülkeler Türkiye’ye silah ve asker göndermek için kendi parlamentolarında tartıştılar. Silah ve asker yerleştirilen ülkede, bizde, hükümet, kimseye sormuyor.

Anayasa’ya göre Meclis’in karar vermesi gerekiyor. Hükümet Anayasa’yı da ihlal ediyor!

TKP bu savaşa karşı. Komşularımızla düşmanlığa sürüklenmek istemiyoruz. Vatandaşlarımızın ölmesini de, kimseyi öldürmesini de istemiyoruz. Topraklarımızın emperyalistler tarafından canice amaçlar için kullanılmasını reddediyoruz.

TKP olarak bütün milletvekillerine mektup gönderdik. Keyfine göre yabancı asker çağıran hükümete karşı Meclis’in hukukunu koruyacak mısınız, diye sorduk.

Milletvekillerine sorduğumuz soruların yanıtını 10 Ocak’tan itibaren Ankara’da Güvenpark’ta bekleyeceğiz. Savaşa geçit vermeyeceğiz. Ölmek de öldürmek de istemeyenler, sokaklarımızda yabancı asker görmek istemeyenler, savaş istemeyenler…

Arada kalamazsınız. Ayağa kalkmalısınız.

10 Ocak’tan itibaren yetkisini kullanmayan Meclis’in üyelerinden istediğimiz cevabı almak için Ankara Kızılay’da Güvenpark’ta bizimle olmalısınız.

(soL - Haber Merkezi)