TKP: AKP, Roboski Katliamı'ndan kurtulamayacak

Roboski Katliamı'nın yıldönümünde açıklama yapan Türkiye Komünist Partisi, 34 Kürt emekçisinin ABD ve AKP işbirliğinde katledildiğini hatırlatarak, "Halk dışındaki hiçbir kuvvet bu ülkeye barışı, eşitliği, özgürlüğü getiremeyecektir" dedi.

(soL - Haber Merkezi) Türkiye Komünist Partisi (TKP) tarafından yapılan "AKP, Roboski Katliamı'ndan kurtulamayacak" başlıklı açıklama şöyle:

"Roboski Katliamı'nın ikinci yıl dönümündeyiz. 28 Aralık 2011 tarihinde ekmek parası için sınır ticareti yapan 34 Kürt emekçisi, ABD ve AKP işbirliği ile, üzerlerine bombalar yağdırılarak katledildiler.

Üzerinden geçen iki yıl boyunca katliamın sorumluları, katliamı örtbas etmek için ellerinden geleni yaptılar. İlk yıl göstermelik olarak kurulan meclis araştırma komisyonu, hazırladığı raporda sorumluları tespit etmedi. Etmek istemedi. Yargı mekanizmaları, katliamı görmezden gelmeye devam ediyor. AKP’nin Kürt milletvekili Galip Ensarioğlu, Roboski dahi diyemeyerek, 'Dobrovski katliamının hesabını soracağız' demiş, kendi kendilerinden hesap soramayacaklarını ancak bu şekilde ifade edebilmiştir.

AKP, aradan geçen zamanda Roboski Katliamı ile de yetinmemiş, istihbarat raporlarında dahi açığa çıkan Reyhanlı Katliamı'ndaki sorumluluğunu, Er Utku Kalı’ya atmaya kadar vardırmıştır işi.

AKP, Haziran'da ayağa kalkan bir halkın evlatlarını polis marifeti ile katletmiştir.

AKP, yalnızca bir yolsuzluk, hırsızlık, şebekesi değil, aynı zamanda bir cinayet şebekesi haline gelmiştir.

AKP, Roboski Katliamı ile Kürt düşmanlığını, Reyhanlı Katliamı ile emperyalist işbirlikçiliğini, Haziran Direnişi sırasındaki katliamlarıyla halk düşmanlığını bir kez daha tescil etmiştir.

Halk düşmanlarını ise ancak halk devirir.

Sallanmakta olan AKP’den hesabı, ancak ona boyun eğmeyen Roboskili analar, sömürüye uğrayan tüm emekçiler, memleketin ipini ABD’den çekip alacak yurtseverler, aydınlar, gençler, kadınlar soracaktır.

Halk dışındaki hiçbir kuvvet bu ülkeye barışı, eşitliği, özgürlüğü getiremeyecektir.

Roboski Katliamı'nda hükümetin payı birinci sıradadır. O halde hesap sormak için 'Hükümet İstifa' denmeye devam edilmelidir.

Katliamın ikinci yılı nedeniyle de, tüm meydanlarda milyonların dediği gibi: 'Hükümet İstifa!'"