Tezkere Muğla'da protesto edildi

Muğla Sınırsızlık Meydanı'nda bir araya gelen ÖDP, KESK, TKP ve SDP üyeleri meclisten geçen tezkereyi protesto etmek için ortak bir basın açıklaması düzenledi.

TBMM'den geçen tezkereyi protesto etmek için Muğla'nın Sınırsızlık Meydanı'nda toplanan KESK, ÖDP, TKP ve SDP üyeleri bir basın açıklaması gerçekleştirdi.

Açıklamada, "'Komşularla sıfır sorun' demagojisi yapıp ülkemizi 'komşularla savaş' konumuna sürükleyen AKP iktidarı ve bu politikaların mimarı Ahmet Davutoğlu savaş kışkırtıcı çizgileriyle sonunda çatışmaları Türkiye-Suriye sınırına çekip Akçakale'de 5 kişinin ölümüne sebep olmuştur." denilirken, AKP'nin içeride ve dışarıda savaş politikalarına son vermesi talep edildi.

Eylemde sık sık ''Emperyalzm yenilecek, direnen halklar kazanacak", "Suriye'yle savaş istemiyoruz", "Yaşasın halkların kardeşliği" sloganları atıldı.

Basın açıklamasının ardından oturma eylemine başlayan grup, 7 Ekim Pazar günü Kütahya'da TES-İş ile Türkiye Maden-İş'in birlikte düzenleyeceği özelleştirme karşıtı mitingin çağrısıyla eylemine son verdi.

(soL - Muğla)