TEKEL işçileri 'Nasıl Bir Türkiye İstiyoruz?' toplantısında

TKP Kartal İlçe Örgütü, Nasıl Bir Türkiye İstiyoruz toplantısını Tekel işçilerinin ve TKP Siyasi Büro üyesi Mehmet Kuzulugil’in katılımıyla gerçekleştirdi.

Türkiye Komünist Partisi örgütlerinin ayda bir düzenlediği "Nasıl Bir Türkiye İstiyoruz?" toplantıları devam ediyor. TKP Kartal İlçe Örgütü, bu ayki toplantıyı Tekel işçilerinin ve TKP Siyasi Büro üyesi Mehmet Kuzulugil’in katılımıyla gerçekleştirdi.

İlk sözü alan Kuzulugil, Tekel direnişinden zamlara kadar bir dizi gündem üzerinde değerlendirmede bulundu. Tekel direnişinin Türkiye için olağanüstü bir gündem olduğuna vurgu yapan Kuzulugil, 40 gün süren ve sonuç alabilecek bir noktaya gelen direnişin dar anlamda işçiler için önemine değindikten sonra bunun yanında AKP’nin geçtiğimiz süreçte devletin küçülmesi, taşeronlaştırma gibi süreçleri geniş kesimlere kabul ettirdiğini, geçen süreçte halk içinde oluşan “acaba" sorusunun da Tekel işçileri tarafından sırtlanılmasının Türkiye açısından önemini vurguladı.

AKP’nin “Diğer 4-C’lilerin günahı ne, onlara verdiğimizden fazlasını niye Tekel işçilerine verelim" mantığıyla işçi sınıfı içinde bir bölünme yaratmaya çalıştığından söz eden Kuzulugil bu durumun diğer 4-C’liler açısından "Tekel işçisi hakkını aldı, biz de hakkımızı alabiliriz" şekline dönüştürülmesi gerektiğini vurguladı. Konuyla ilgili TKP’nin Ankara’ya özel bir önem verdiğini ve Tekel direnişini Ankara halkına ev ev anlatmak için 300 TKP üyesinin geçici olarak Ankara’ya gönderildiğini söyledi.

Kuzulugil AKP’nin akademiye yönelik kadrolaşma politikasından, üniversite ve liselerde öğrencilere yönelik baskılardan da söz etti. Bu baskıları dağıtmak adına öğrenci – veli birlikteliğinin önemini vurgulayarak sözlerini bitirdi.

Daha sonra söz alan bir Tekel işçisi 19 bin 4-C’li olduğu söyleniyor, bunların Ankara’da toplanması konusunda çalışma yapılması gerektiğini belirtti. Toplantı söz alan bir diğer Tekel işçisinin “Ben bir önceki seçimlerde Saadet’e oy verdim, ondan önce de AKP’ye oy vermiştim. Şimdi bana ne işiniz var komünistlerin yanında diyorlar. Ankara mitinginde İstanbul ekibi olarak biz alana en son girdik, bizim arkamızda TKP Antalya grubu vardı. Eylemdeki duruşlarıyla, sloganıyla örnek bir duruşu vardı. TKP oraya kendi reklamını yapmak için gelmemiş, kendi bayrağını öne çıkarmak için gelmemiş, işçiye destek olmak için gelmiş. Teşekkür ediyorum bunun için size” sözleriyle sona erdi.
(soL - İstanbul)