Sosyalistlerin Meclisi, savaş kışkırtıcılığına karşı Hatay’daydı

Sosyalistlerin Meclisi, Suriye'ye dönük savaş kışkırtıcılığına karşı Hatay'da bir panel düzenledi. Yoğun bir katılımın olduğu panelde, emperyalizmin ve AKP'nin Suriye politikalarına karşı kitlesel bir karşı koyuşun önemi vurgulandı.

Sosyalistlerin Meclisi, Antakya'da Suriye'deki gelişmelerin konu alındığı bir panel düzenledi. "Suriye'deki Gelişmeleri Nasıl Anlamalı? Türkiye Ne Yapmalı?" başlıklı panele Sosyalistlerin Meclisi üyelerinden TKP MK Üyesi Aydemir Güler, Çağdaş Gazeteciler Derneği Genel Başkanı Ahmet Abakay, TKP MK Üyesi Erhan Nalçacı ve gazeteci-yazar Çetin Yiğenoğlu katıldı.

"Savaş çığırtkanlığına karşı kitlesel karşı duruş gerekli”
Yoğun bir katılımın olduğu panelde açılış konuşmasını TKP MK üyesi Aydemir Güler gerçekleştirdi. Güler, Yeni Osmanlıcılık sürecinin Davos ile başladığını, Suriye açıklamalarıyla son bulduğunu söyledi.

AKP’nin, emperyalizmin Ortadoğu'daki vazgeçilmez kolu olduğunu kanıtlamak zorunda olduğuna dikkat çeken Güler, savaş çığırtkanlığına karşı kitlesel karşı duruşa, katkıda bulunulması gerektiğini vurguladı.

"Türkiye'deki silahlı güçler sınır dışı edilmeli"
Müslüman Kardeşler grubunun silahlı milislerinin Türkiye'de bulunmasına vurgu yapan Çağdaş Gazeteciler Derneği Genel Başkanı Ahmet Abakay, silahlı güçlerin sınır dışı edilmesini gerektiğini dile getirdi. Erdoğan'ın Suriye'de demokrasi olmadığını söylemesine karşın, Türkiye'de tutuklu bulunan gazetecileri hatırlatan Abakay, "Önce kendi ülkende demokrasi uygula" dedi.

"Medya emperyalizmin 5. kolu haline geldi"
Suriye'ye yapmış olduğu ziyaretlerden edindiği izlenimleri paylaşan TKP MK üyesi Erhan Nalçacı, Suriye'nin olağan gündelik yaşamına devam ettiğini söyledi. Suriye'nin son on yılda izole edildiğini ve dış basın tarafından terörist bir ülke izlenimi uyandırılmaya çalışıldığını söyleyen Erhan Nalçacı, medyanın artık emperyalizmin 5. kolu haline geldiğine vurgu yaptı. Suriye'de kurtarılmış bölgenin olmadığını söyleyen Nalçacı kendini muhalefet olarak adlandıran Müslüman Kardeşler'in bu durumda tek yaptığının terör eylemi olduğunu söyledi.

"Türkiye barış duygusunu yükseltmeli
Gazeteci Çetin Yiğenoğlu "Türkiye ne yapmalı?" sorusunun cevabının, öncelikle barış duygusunu yükseltmek olduğunu söyledi. Türkiye'de basının Suriye'deki gerçeklerden habersiz olmadıklarını, korktukları için yazmadıklarını belirten Yiğenoğlu’nun konuşmasının ardından, dinleyicilerin katkı ve soruları alındı. Panel, soru-cevap kısmının ardından sonlandırıldı.

(soL - Hatay)