Solcu Dergisi'nden açıklama

Solcu Dergisi Yayın Kurulu yaptığı açıklama doğrultusunda aylık liseli dergisi Solcu'nun dönemin ihtiyaçları doğrultusunda yayın hayatına "Okul ve Ülke" olarak devam edeceğini açıkladı.

(soL - Haber Merkezi) Solcu Dergisi Yayın Kurulu yaptığı açıklama doğrultusunda aylık liseli dergisi Solcu'nun dönemin ihtiyaçları doğrultusunda yayın hayatına "Okul ve Ülke" olarak devam edeceğini açıkladı.

İki haftada bir meydanlarda ve liselerde olacak dergi çok yakında yayın hayatına gerek dönecek.

Solcu Dergisi Yayın kurulundan yapılan açıklama şöyle

"Liselerde AKP gericiliğine karşı aydınlığın sesi olarak bir kuşağın hayatına dokunan, yine liselerde verilen mücadelelerin en önemli sembollerinden birisi olan dergimiz, yayın hayatına yeni ismiyle devam edecektir.

"Solcu" arkasındaki siyasi iradeyi hiç bir zaman gizlemeyen bir yayın oldu. Her zaman bu siyasi iradeden güç aldı ve bu iradeye güç verdi. Komünist Parti yeni dönemde gençlik alanındaki calışmalarını "Komünist Gençlik" ismiyle sürdüreceğini ilerici kamuoyuyla paylasmıştı. Bu siyasi iradenin parcası olan bizler de, Komünist Gençlik çalışmasının politik ihtiyaçları doğrultusunda, yayın hayatımıza "Okul ve Ülke" ismiyle devam edeceğimizi ilan ediyoruz."